Øl med træsmag
I drikke som f.eks. rødvin, rom, sherry og whisky er træ som smagsgiver en klassiker i form af lagring på egetræsfade.
Men øl kan også laves med træsmag. Det gør f.eks. skotske Innis & Gunn der producerer øl lagret på egetræsfade.
Startede ved en fejl
Ifølge fortællingen om øllens tilblivelse startede det hele som en fejl – eller tilfældighed om man vil.
Det var nemlig et whiskydestilleri der i første omgang ønskede egetræsfade med øl, for at give ekstra smag til whiskyen.
Men nysgerrige sjæle på destilleriet smagte forsøgsvist på øllet i fadene og fandt hurtigt ud af at smagen var blevet ganske bemærkelsesværdig. Egetræet havde nemlig transformeret øllet til en usædvanlig raffineret bryg.
Tog hurtigt ideen til sig
Innis & Gunn tog hurtigt ideen til sig og kan i dag glæde sig over den heldige opdagelse.
For lige siden har Innis & Gunn dedikeret sig til at dele den unikke smag af egetræs-modnet øl med verden.
Og øllet smager tilsyneladende fortræffeligt, for salget går ifølge pålidelige kilder hurtigere end bryggeriet kan nå at producere det.
Skål!
Se mere på Innis & Gunn.