OL-svømning under trætag

0

Når verdens bedste svømmere skal dyste i Paris i 2024, bliver det i et helt nyt bassin med træ i loftet.

Af -

Om OL i Tokyo, som skulle have været afholdt denne sommer, bliver til noget på et senere tidspunkt, må guderne vide. Men medmindre verden igen tager en uventet drejning, har du i hvert fald OL i Paris i 2024 at se frem til – også selvom du interesserer dig mere for træ end for sport.

Det hollandske studio VenhoevenCS har sammen med franske Ateliers 2/3/4 nemlig designet en svømmehal, hvor der er brugt store mængder af træ.

 

 

 

 

 

80 meter tag

Det nye svømmeanlæg vil blive bygget ved siden af Stade de France-stadionet, hvor åbningsceremonien og atletikkonkurrencerne finder sted.

Bygningens hal skal dækkes af et 80 meter langt trætag. Taget er hævet i siderne, mens det buer ned i midten for at reducere rummets volumen og dermed gør rummet mere energieffektivt at opvarme.

“Taget med dets strakte træbjælker får rummet til at syne større, takket være de dynamiske kurver, der gør rummet både intimt og luftigt,” siger folkene bag svømmehallen og tilføjer:

“Taget er tilpasset til de åbne højder og til optimal synlighed fra tribunerne og ser ud, som om det bevæger sig og bølger som en levende organisme.”

 

Bæredygtigt OL

VenhoevenCS og Ateliers 2/3/4 har valgt træ til taget, fordi CO2-udledningen er meget mindre end et tilsvarende tag i stål eller beton. Derudover skal der sættes solceller på taget. Det passer godt ind i Paris’ målsætning om, at 2024’s OL skal være de mest bæredygtige lege i historien.

Også siderne på det nye svømmeanlæg vil være beklædt med træ.

Kilde: Dezeen

Illustrationer: © Architecture: VenhoevenCS & Ateliers 2/3/4/: Proloog

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×