Oplev naturen på Naturens Dag 2018

0

Naturens Dag 2018 bliver fejret d. 9. september i hele landet. På Træ.dk har vi samlet et lille uddrag af de mange aktiviteter man kan prøve.

Af -

Naturens Dag 2018 fejres d. 9. september med et væld af aktiviteter og arrangementer i hele landet.

Du kan blandt andet besøge Give Plantage, der er en af Danmarks ældste plantager, eller komme til fremvisning af Brenderup Højskoles Offgrid Hus, der er et forsøg på at bygge et stemningsfyldt, billigt og bæredygtigt hus, der ikke belaster miljøet.

Til de aktive

Du kan også tage en tur i Nordmandsmosen i Skibby. Her kan du blandt andet bygge tømmerflåde og sejle i kano. Ved Svenskekløften i Faxe kan du klatre på væltede træer, og i Søndersø har du mulighed for at blive ridder for en dag.

Du kan også prøve skov-parkour og GPS-naturløb, når Ishøj Naturcenter åbner op for Skovhytten. I Slagelse kan du dyrke yoga i naturen og prøve naturfitnessbanen i Bildsø Skov.

På Skovskolen i Nødebø kan du prøve klatring, orienteringsløb, laser-run og kanotur, og der vil også være besøg fra DR Ramasjang. I Rødovre og omegn kan du komme på cykeltur, hvor turen går til de fire gemte trækæmper i Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk og Albertslund.

Til de kreative

Hvis du vil udfolde din kreative side, kan du tage forbi snitteværkstedet på Naturcenter Herstedhøje i Albertslund, hvor der også er mulighed for at lave natur-uroer. Du kan også besøge Klintebjerg Havn, hvor du kan bygge fuglekasser og insekthoteller eller lave natursmykker.

Randers Naturcenter byder på pileflet, mens der på Randbøldalmuseet bliver kigget på plantefarvning. I væve- og papirværkstedet kan man lave sit eget håndstøbte, plantefarvede papir.

Ved Traktørstedet i Ringsted kan du brænde dine egne træperler og snitte.

Til de småsultne

Vil du hellere give dine smagsløg en oplevelse, kan du komme på rundtur i Frugthaven i Skørping med traktorplukketog. Her vil du få blandt andet få viden om æble- og pæresorter og beskæringsprincipper for at opnå den bedste frugtkvalitet.

I Sønderskoven på Als bliver der bagt skovpandekager, og i Ølsted Skov i Horsens kan du komme med på svampetur, hvor du får en introduktion til de fascinerende organismer – både spiselige og giftige.

Dette er blot et udsnit af alle de aktiviteter, der er planlagt til på søndag. På www.naturensdag.dk, kan du finde alle arrangementerne, og se hvilke aktiviteter der er planlagt i dit lokalområde.

Find et arrangement i nærheden af dig.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ-kæmperne

Læs mere om de glemte kæmper.

Plantefarver

Læs mere om plantefarvning.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×