Out of the woods

0

Kunstskole i London laver bæredygtigt design med amerikansk hårdttræ

Af -

Ud af skoven

’Out of the woods’ eller på dansk ‘Ud af skoven’ er et kunst- og designprojekt for elever på Royal Collage of Art i London.

Igennem projektet har 15 studerende kreeret 12 møbler. Ud over at udvikle og producere selve møblerne igennem en koncentreret workshop, har de studerende desuden lavet livscyklusanalyser (LCA) af deres produkter.

De flotte møbler, som alle er lavet af amerikansk hårdttræ, har været udstillet i ’Victoria and Albert Musuem’ i London frem til 23. september.

Projekter er gennemført i samarbejde med AHEC (Det amerikanske eksportråd for hårdttræ).

Beeeench

Denne bænk er lavet svenske Peter Thörne. Karakteristisk ved bænken er længden på hele 3,5 meter, som også antydes ved møblets langtrukne titel. Hvad man ikke tydeligt ser på billedet er, at bænken er konstrueret ekstrem let, med tynde finerplader sammensat i en bjælkestruktur. Bænken er lavet af amerikansk ask.

 

Beench af Peter Thorne Foto Mark OFlaherty

‘Beench’ af Peter Thörne. Foto: Mark O’Flaherty

Designed Legacy

Denne høje stole er lavet af engelske Michael Warren. Stolen er lavet med målet om at bruge så få materialer som muligt, for at minimere enhver miljøpåvirkning. Stolen med det minimalistiske design kan laves af et 1,6 meter langt stykke tømmer på kun 25 mm x 145 mm. Stolen er lavet af amerikansk sapgum (Virginsk Ambratræ).

 

Designed Legacy af Michael Warren Foto Petr Krejci

‘Designed Legacy’ af Michael Warren. Foto: Petr Krejci

 

Floating Chair

Denne flydende stol er lavet af svenske Bobby Petersen og engelske Thomas Gottelier, med målet om at skabe en oplevelse, frem for bare et stolesæde.  Stolen måler 2,4 x 0,95 meter og er forsynet med to små elektriske motorer så den kan navigere sin passager rundt på en flydende oplevelsesrejse. Den flydende stol er lavet af amerikansk kirsebær og amerikansk hvid-eg.

 

Floating Chair af Bobby Petersen og Thomas Gottelier Foto Petr Krejci

‘Floating Chair’ af Bobby Petersen og Thomas Gottelier. Foto: Petr Krejci

Tree Furniture

Denne stol er lavet af den halvt svenske og halvt chilenske Anton Alvarez, efter et koncept om at stolen helt enkelt skulle skæres direkte ud af en stamme i skovbunden hvor træet var fældet.  Stolen er lavet med 3 enkelte snit med et mobilt savværk, så der dannes trekant af flade sider hvoraf den ene udgør stolens sæde. En del af stammen er ubearbejdet og bærer fortsat barken. Stolen er lavet af Amerikansk Kirsebær.

 

Tree Furniture af Anton Alvarez

‘Tree Furniture’ af Anton Alcarez. Foto: Petr Frejci

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×