På den anden side af pandemien

0

Står det til den italienske arkitekt Valentino Gareri skal vi tænke i nye baner, så vores bygninger passer til den virkelighed, der venter os på den anden side af Covid-19.

Af -

Det stopper vel, på et tidspunkt. Om den så går i sig selv, eller om det er vacciner, der skal få os igennem, så venter der en ny verden efter coronaens verdensomspændende hærgen. Men desværre er det langt fra usandsynligt, at vi må indstille os på en tid, hvor Covid-19 stadig har magt, og hvor andre pandemier kan få fat og udfordre vores daglige liv.

Det må og skal også afspejle sig i arkitekturen, mener italienske Valentino Gareri. Han har designet en uddannelsesbygning, som kan møde nogle af de krav, der har rejst sig i kølvandet på coronavirussen.

Tæt på naturen

Bygningens idendørs og indendørs rum smelter sammen og skaber et sundt og velventileret miljø. De smukke træbygninger af krydslamineret træ er udformet som to ringe, ligger i naturen og giver plads til både børnehave, grundskole og gymnasium. Der er to skolegårde og et tag, man også kan tage i brug.

Bygningen er designet som et træhus fordelt på flere niveauer. Skolens tætte forhold til naturen bliver ekstra synligt på grund af facaden, der består af skiftevis massive træpaneler og glaspaneler, som både blokerer for direkte sollys og giver uhindret udsigt.

Udover at være bygget af træ har bygningen regnvandsopsamlere, solcelleanlæg og vindmøller, så den er så naturlig og selvforsynende, som den kan blive. Og fordi den er opbygget af moduler, lavet af naturlige materialer og med billige konstruktionsteknikker, og designet er så fleksibelt, kan skolen tilpasses til forskellige funktioner og give fordele for hele samfundet – for eksempel kan den nemt udvides eller fungere som et midlertidigt medicinsk center i nødsituationer.

Kilde: Arch Daily og Valentinogareri.com

Fotos: Valentino Gareri

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×