Penthouse med planter på

0

Et nyt højhus af træ - beklædt med blomster og planter - skal holde gammel skyskraber med selskab i den norditaliensk millionby Milano.

Af -

Pirellino er navnet på en gammel skyskraber, der blev bygget i Milano tilbage i 1958. Siden er den blevet erklæret uegnet til brug, dels fordi den performer for ringe miljømæssigt, og dels fordi den ikke er tilstrækkelig sikker i tilfælde af jordskælv.

Den gamle bygning får nu en hjælpende hånd fra arkitekterne Diller Scofidio + Renfro og Stefano Boeri Architetti, som har planer om at bringe Pirellino-tårnet op til nutidens standarder og spice området lidt op ved at bygge et helt nyt trætårn ved siden af. Det nye byggeri får navnet Pirelli 39.

Courtesy of Diller Scofidio + Renfro and Stefano Boeri Architetti, Rendering by Aether Images

Arkitekterne har valgt, at tårnet skal bygges af træ på grund af materialets lave CO2-aftryk og træets evne til at gemme på den CO2, det har absorberet gennem dets levetid.

Og ikke nok med at tårnet skal være fuld af træ indeni – det kommer også til nærmest at ligne en skov uden på. Tårnet pakkes ind i 1.700 kvadratmeter grønne mure, som skifter farve med årstiderne og forventes at absorbere 14 tons CO2 og producere ni tons ilt om året, hvilket ifølge udregninger svarer til 10.000 kvadratmeter skov.

De to tårne kobles sammen via en bugtet bro i flere etager, der vil være lukket af glas og strækker sig over Via Melchiorre Gioia, en af ​​byens hovedveje. Her vil der være plads til forskellige begivenheder, shows og udstillinger og desuden et drivhus, der skal fungere som en udvidelse af det tilstødende Biblioteca degli Alberi – en stor offentlig park og botanisk have med over 135.000 planter.

Når Pirelli 39 er færdigt, vil det fungere som en del af en bredere, bæredygtighedsfokuseret genopbygning af området.

Pirelli 39, Greenhouse Bridge
Courtesy of Diller Scofidio + Renfro and Stefano Boeri Architetti

Kilde: dezeen

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×