Få et træ med afdødes gener i stedet for en gravsten

0

Hvis du synes at gravsten er for kedelige til at mindes den døde, er der nu en mulighed for et mere levende minde. Du kan få gener fra den afdøde splejset ind i æbletræer.

Af -

Hvis du synes at gravstene er for kedelige til at mindes den døde, er der nu en mulighed for et mere levende minde. Du kan få generne fra den afdøde splejset ind i æbletræer.

Pris 224.000 kr

Prisen er ikke for almindelige mennesker: 20.000 £ (ca. 224.000 kr.) og “det er billigt for evigt liv”, siger en af producenterne til the Guardian. “Gravsten er døde ting. Træerne er levende og symboliserer livet,” siger han om ideen. Han mener desuden, at træer virker mere beroligende på mennesker end sten.

Ideen om en “transgenetisk gravsten” begyndte som et studieprojekt Royal College of Arts, London og nu har de to studerende fået 35.000 £ til lave en virksomhed der kan producere træerne.

Muligt men ikke tilladt

Men den engelske regering tøver med tilladelsen, så træerne kan ikke sælges på det engelske marked endnu.

 

Æbleblomster

Mon man kan mindes den afdøde ved at se æbletræets smukke blomster – uden at der er blandet menneskelige gener ind i det?

Hvordan kommer træer til at se ud

Hvis man frygter at gener fra mennesket kommer til udtryk i træerme, så er der trøst at hente i lovgivning. Træet bliver genmodificeret og det betyder blandt andet at virksomheden skal bevise, at det menneskelige DNA ikke kommer til udtryk i træet. Det menneskelige DNA bliver behandlet kemisk, så det passiviseres.

Processen foregår ved, at en celleprøve bliver tages fra personens mundhule. I laboratoriet sættes DNA fra personens celler ind i cellerne fra et æbletræ.

Derefter bliver træet passet og plejet i laboratoriet, ind til det er stort nok til udplantning. I princippet vil enhver celle i det nye træ nu indeholde DNA fra den afdøde.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×