Sjove, flotte og uhyggelige billeder af træer

2

Træer kan vokse op og fremstå i de mest fantastiske former. Træ Er Miljø har været på internettet og fundet både imponerende, sjove og uhyggelige billeder af træer.

Af -

Tags:

Træer kan vokse op og fremstå i de mest fantastiske former. Nogle er formet af mennesker, mens andre helt naturligt får deres imponerende, sjove eller uhyggelige udseende. Træ Er Miljø har været på rundtur på internettet og vi har her samlet billeder af nogle af de mest seværdige af slagsen. Klik på billederne for af se dem i større udgave.

Kurvetræ

Dette imponerende træ består i virkeligheden af 6 enkelte platantræer. Træerne er under deres opvækst blevet bøjet og klippet, så de nu fremstår som ét stort træ. Manden der har formet træerne kalder sit værk for ”basket tree”, eller på dansk ”Kurvetræet”.

Kurvetræ - bestående af 6 flettede platantræer

Kurvetræ af platan (Foto: jpeepz [Flickr])

Baobabtræ

De karakteristiske baobabtræer findes i Afrika, Australien og på øen Madagaskar. Baobabtræets tøndeformede stamme kan blive meget tyk og der er eksempler på træer der er op til 15 meter i diameter. På grund af den karakteristiske form bliver baobabtræet også kaldt ”flasketræet”. Udtrykket kan også henledes til det forhold, at baobabtræet gemmer store mængder vand i stammen. Kilder beskriver at træet kan indeholde 120.000 liter vand.

Baobabtræer siges at kunne blive flere tusinde år gammelt. Det er dog svært at fastslå alderen på baobabtræer med sikkerhed, da de ikke danner årringe.

Baobabtræ

Baobabtræ – kaldes også for “flasketræ” pga. den karakteristiske stammeform (Foto: Daniel Montesinos [Flickr])

Skrigende monstertræ

Dette skrigende monstertræ kan nok skræmme livet af uagtsomme parkgæster på aftentur. Træet står i Hither Hills State Park i staten New York, USA.

Monster-træ

Skrigende monstertræ (Foto: Brothergrimm [Flickr])

Verdens mest isolerede træ

Dette akacietræ var engang verdens mest isolerede træ. Træet groede i Saharaørkenen i Niger, Afrika, og var det eneste træ i en radius af 400 km.

Træet var det sidste overlevende træ fra dengang området endnu ikke var så tørt. Forskere fandt ud af at træet havde rødder så langt som 38 meter ned i jorden for at finde vand.

Selvom træet var det eneste træ i 400 kilometers omkreds, blev det paradoksalt nok påkørt af en beruset lastbilchauffør engang i 1970’erne hvorefter træet døde.

Acasietræ i Saharas ørken - 400 km til nærmeste træ - 38 meter rødder

Akacietræ i Saharas ørken – verdens mest isolerede træ indtil det blev påkørt af en beruset lastbilchauffør (Foto: Peter Krohn)

Altædende birk

Denne birk har på magisk vis haft succes med at etablere sig oven på en stor klippeblok hvorfra den har sendt rødderne ned i jorden. På den måde ser det næsten ud som om træet er ved at fortære stenen.

Sultent træ fortærer en stor sten

Sultent træ fortærer en stor klippeblok (Foto: Quabit [Flickr])

Dansende elverkvinde

Træet her har nærmest taget skikkelse af en dansende elverkvinde i et forvredet øjebliksbillede. Elverkvinder kan ifølge mytologien danse folk til døde, så pas hellere på med at byde denne dame op til dans!

Uhyggeligt træ

Uhyggeligt træ (Foto: paludario [Flickr])

Fuck-dig-træet

En knækket gren har taget form som en hånd der giver os fingeren. Måske vil Moder Natur sende os et budskab?

Fuck-finger - Moder Natur har måske et budskab

Træ giver fuckfingeren – Moder Natur har måske et budskab? (Foto: dig.com)

 

2 kommentarer

  1. Robin Banks siger:

    har i selv fundet alle træerne??

    tre/træ

  2. Caspar siger:

    sjovt, flot og uhyggeligt! Kan i tilføje trist?

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×