Skulpturer, savsmuld og motorsavsolie

0

I august 2006 blev et internationalt symposium for træskulptører afholdt i den lille svenske by Orsa. Svenske og kinesiske kunstnere deltog.

Af , - , ajourført

Tags:

Skulpturer, savsmuld og motorsavsolie

”Knock on wood” er ikke bare et legendarisk diskohit med Amii Stewart: Det er også navnet på et internationalt træskulptursymposium som blev afholdt i perioden 5. til 20. august i den lille Svenske by Orsa.

Kinesiske gæster

I alt kastede 18 skulptører, ti svenske og otte kinesere, sig ind i projektet med kraft, energi og sprudlende kreativitet.

Blandt de kinesiske gæstekunstnere var skulpturprofessoren Wei Xiao Ming fra Tsighua universitet. Han betegnes som en af Kinas dygtigste skulptører. Professoren, et par af hans kolleger samt nogle af hans dygtigste studerende fra Kina, arbejdede på symposiet sammen med en del af Sveriges skulptørelite i et kreativt møde.

Mens kunstnerne arbejdede, kunne de besøgene ved  ”Knock on wood” gå rundt og se når træstammerne forvandledes skulpturer i et fyrværkeri af savspåner og ”motorsavs-musik”.

Arbejdsmateriale – rødgran

Kunstnerne måtte arbejde frit, uden anden fællesnævner end at materialet skal være rødgran.

Rødgran er den mest udbredte træart i de svenske skove og udgør rygraden i den svenske skovindustri. Træarten har derfor stor økonomisk betydning i skovbruget, som byggemateriale og som råvare til papir.

At materialet kan være velegnet til kunst, kan måske overraske? Men det hvidgullige ved er relativt blødt og let at bearbejde med motorsaven og med håndværktøj og egner sig derfor fint til træskulpturer.

Skulptørerne bearbejdede enten groft tømmer eller laminattræ som var limet sammen til en blok efter kunstneres ønske.

Udstilling af skulpturerne

Ved ferniseringen torsdag d. 17 august, skænkede kunstnerne deres skulpturer til Orsa kommune. Samtlige skulpturer kommer til at byde velkommen til de besøgende på en træindustrimesse (Orsa Wood Fair 06), som gennemføres i september på samme sted. Genstandene af gran skal siden udsmykke ”Designtorg Trä” som er en stort nybyggeri i samme område, hvor der bl.a. skal være udstillinger om design og træ.

Læs mere:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×