Tags: ,

Tag finér på til fest

0

Næste gang du skal i byen skal du måske overveje en kjole af finér. Nederdel og top af finérer af ahorn, ibenholt, eg og valnød monteret på ruskind og læder.

Af - , ajourført

Næste gang du skal byen skal du måske overveje en kjole af finér.

Den er dog ikke i handel og vandel. Finértøjet er nemlig primært lavet for at gøre opmærksom på en hjemmeside hvor man kan søge efter finér i mere end 200 træarter. Hjemmesiden – www.veneerselector.com – er desværre blevet lukket ned i mellemtiden. Synet af den smukke kjole bliver dog ikke forældet.

Kjole af træ

Nederdel og top af finérer af ahorn, ibenholt, eg og valnød monteret på ruskind og læder.

Tøjet er designet af Karen Dennis som er lektor i design ved Afdelingen for Textil og Design på University of Leeds. Karen Dennis har tidligere arbejdet med genbrugstekstiler og har nu specialiseret sig i tøj af alternative materialer, bl.a. ikke-vævede materialer.

“Jeg ville lave et opsigtsvækkende “design-of-the-moment som kan vise alsidigheden i og mulighederne for at anvende ægte finérer”, siger Karen Dennis. “Det viste sig at finér var et utroligt spændende materiale at arbejde med – overraskende fleksibelt og smidigt.”

“Jeg ønskede at skabe et look som var virkelig Nyt, men det var også vigtigt ikke at forringe skønheden i de ægte træfinerer i sig selv. Mit design er simpelthen en usædvanlig platform der fungerer som udstillingsmontre for de unikke former inden for forskellige træsorter.”

Mange finérer anvendt

Der er brugt flere forskellige træsorter i tøjet. Toppen er formet og skræddersyet og består af træstykker af masret ved af eg og ahorn, monteret på ruskind. Øverst ses en stribe af macassar-ibenholt som er den mest populære træsort for tiden. Ryggen består af læderstroppe i et kniplingsmønster.

Nederdelen er et patchwork af firkantede træstykker. Halvdelen af felterne består af macassar-ibenholt, den anden halvdel er maserved af eg og valnød, sidstnævnte af den særlige form der kaldes valnød-rod. Træstykkerne er fastgjort på læder og knyttet sammen med med kobberringe – i stil med Paco Rabanne’s berømte “chainmail” design fra tresserne. Hvert stykke i nederdelen er formet for at følge konturerne i kroppen, så det ligger tæt ind til hofterne og falder pænt.

– Vi er meget glade for det endelige resultat som virkelig viser den medfødte kreativitet i træfinerer, siger Daryn Forster, som er marketingdirektør for Spa. Det er ikke det produkt man venter at se med finer, som overvejende bruges til at tilføre kvalitet og dybde til et interiør. Men det har vist sig at være en perfekt demonstration af hvor smukt, fleksibelt og kreativt ægte træ kan være.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Chanel skaber kollektion af træ

Modehuset Chanel har i år sat fokus på træ i deres forårskollektion. Det er den anerkendte designer Karl Lagerfeld, der står bag den unikke kreation.

Træ bliver til tøj

Tekstiler af træ kan erstatte både bomuld og syntetiske fibre som i dag dominerer tekstilmarkedet. Miljøargumentet taler til træ-tekstilernes fordel.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×