Træ gør mursten lidt grønnere

0

Den gammelkendte røde mursten har nu fået et grønt skulderklap med hjælp fra træ. En ny type 'grøn' mursten produceres nemlig ved hjælp af savsmuld og har et 30% mindre CO2-forbrug.

Skulderklap til den røde mursten

Den gammelkendte røde mursten har nu fået et grønt skulderklap med hjælp fra træ. En ny type ‘grøn’ mursten produceres nemlig med hjælp af savsmuld.

Den nye mursten kaldes ”Savsmuldsstenen” og har en række fordele i forhold til almindelige mursten. Bl.a. har den et 30% mindre CO2-forbrug.

Savsmuldsstenen

Under produktionen af savsmuldsstenen bliver der blandet en lille smule savsmuld i leret inden stenen bliver brændt. Når leret herefter brændes i de varme ovne, brænder det tilsatte savsmuld væk. Dette giver en mursten med en masser af bitte små huller og porer. Resultatet er en lettere mursten der er lige så stærk som en konventionel mursten

Reducerede energiomkostninger

Når leret bliver brændt til mursten, brændes også det indblandede savsmuld. Den varme det giver at brænde savsmulden af gør, at naturgasforbruget kan reduceres med 15%. Samtidig reduceres savsmuldsstenens energiomkostninger yderligere 15%, idet stenen er lettere at transportere end en traditionel mursten.

Savsmuldsstenen

Savsmuldsstenen

Ny kunde i træbutikken

I træbranchen ser man positivt på teglværkerne som ny kunde i træbutikken. ”Det eneste savsmuldsmurstenen mangler er dog, at den ikke vokser ude i skoven og aldrig har haft grønne blade. Men vi er da glade for at trods alt at kunne hjælpe murstenen i en lidt grønnere retning” udtaler en træelskende studentermedarbejder fra Træ Er Miljø med et glimt i øjet.

 

Læs mere:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×