Robotter er fremtiden for træ- og møbelindustrien

0

Af

Robotter er fremtiden for træ- og møbelindustrien

Der er ingen tvivl hos træ- og møbelindustrien: Robotterne har en stor fremtid i udviklingen af branchen.

58 producenter i træ- og møbelindustrien blevet udspurgt om en række forhold vedrørende robotteknologi, som afrunding på projektet Frem-Træ.

Blandt de 29 møbelproducenterne der deltog svarer 69% at robotteknologien i fremtiden har ”stor betydning”.  41% af virksomhederne har allerede robotter (snit 2,1 robot pr. virksomhed),og 52% forventer at investere i robotter inden for  de kommende 1-2 år. (24 nye robotter til 15 virksomheder). Kun ca. 25% af virksomhederne har ikke og forventer ikke at anskaffe robotter.

Kurser i robotteknologi klar

Projektet Frem-Træ startede i august 2000 med det formål at udvikle og udbyde kurser der modsvarer fremtidens krav til træ- og møbelindustrien.

Frem-Træ har medvirket til,  at Center for Erhverv og Uddannelse – CEU i Herning kan udbyde robotkurser til træ- og møbelindustrien.

Faglærerne Leif Møller fra CEU Herning og Torben Andersen fra Skive Tekniske Skole glæder sig i disse dage over frugterne af det gode og konstruktive samarbejde.

De mange robotter i industrien har medført, at også andre uddannelser nu vil få glæde af CEU Herning’s kompetencer, fortæller Leif Møller og fortsætter:

Eleverne på Produktionsteknologuddannelsen får fremover korte introduktionskurser til robotteknologien. Endvidere vil elinstallatørerne få et 2-ugers kursus i robotteknologi.

Læs mere på www.robotkurser.dk.

Fakta om Frem-Træ

Frem-Træ projektets overordnede mål at sikre en konkurrencedygtig udvikling i den danske træ- og møbelindustri. Dette sker ved, at der i tæt samarbejde med medarbejdere fra industriens virksomheder udvikles og afprøves uddannelser inden for ny teknologi, samarbejde, samt internationalt indkøb, salg og markedsføring.

Frem-Træ projektet er gennemfært med støtte for Erhvervsfremmestyrelsens LOJ-initiativ. Frem-Træ er et samarbejde mellem CEU Herning (projektleder), Herning Handelsskole, Skive Tekniske Skole og Teknologisk Institut.

Frem-Træ´s styregruppe har repræsentanter fra Træets Arbejdsgiverforening, Forbundet Træ-Industri-Byg og de deltagende skoler og Institutter.  

Kilder: www.frem-trae.dk (Hjemmesiden er nedlagt) og “Træ- og møbelindustrien tror på en fremtid med flere robotter”, Træ og Industri nr. 1 januar 2003

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×