Seks etagers CLT-byggeri skyder snart op

0

Efter længere tids venten på en byggetilladelse fra Københavns Kommune er Cree Denmark endelig klar til at bygge Danmarks højeste træhus.

Af -

Tilbage i 2018 var Cree Denmark klar til at føre planerne om studieboliger i seks etager, udført i CLT, ud i livet på Østerbrogade i København. Men en tung sagsbehandling i Teknik- og Miljøudvalget tog sin tid, og først nu er byggetilladelsen faldet på plads.

”Det betyder, at vi nu kan komme videre med projektet. At vi ganske enkelt kan få opført det her referencebyggeri, som det er, både for os, men også for resten af branchen, som kigger over mod os for at se, hvordan man i praksis bygger høje huse med træbaserede konstruktioner”, siger Frederik Spanning, direktør i Cree Danmark, til Byrumsmonitor.

Det er første gang, der bygges så højt med træ i Danmark, og det har været årsagen til det forlængede sagsforløb. Den manglende erfaring med etagebyggeri af træ gør det i praksis meget svært at levere den dokumentation, som Bygningsreglementet kræver.

Nye tider for træbyggeri

Danmarks højeste træhus, som med den længe ventede byggetilladelse snart kan se dagens lys, vil være et vigtigt skridt på vejen mod at gøre det nemmere at bygge højt med træ herhjemme. Og det er der mange, mange gode grunde til at gøre, som Frederik Spanning også understregede i Politiken tilbage i 2018:

“Træbyggeri er bedre for klimaet, det er hurtigt og nemt at arbejde med som byggemateriale, håndværkerne elsker det, og selvom materialet er dyrere, er der samlet set en bedre økonomi i at bygge med træ”.

Det ser i det hele taget ud til, at træbyggeriet står over for et gennembrud herhjemme. På årets Build in Wood-konference udtalte stadsarkitekt i København Camilla van Deurs, at det skal være muligt at bygge i træ i op til 45 meters højde, og for nylig meldte byggechef i Københavns Kommune Kasper Graa Wulff ud, at kommunen er på vej med sit første udbud, hvor det er udspecificeret, at der i byggeriets bærende konstruktioner skal anvendes CLT.

Cree Denmarks seksetagers byggeri på Østerbrogade skal efter planen stå færdigt i løbet af 2021.

Kilde: Byrumsmonitor

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×