“Træ har en unik sjæl, som andre materialer simpelthen ikke kan matche”

0

Seks skarpe om træ til...

Af -

…Nanna Aakjær, der er barnebarn af den legendariske møbeldesigner Jørgen Aakjær Jørgensen. Nanna Aakjær har genstartet arven efter sin morfar og introduceret en ny æra af møbler under navnet Intarsia Furniture. Senest er virksomheden blevet beriget med to investorer fra tv-programmet Løvens Hule.

1. Hvorfra stammer din interesse for træ?

Min interesse for træ har dybe rødder i min barndom. Jeg voksede op i et hjem, hvor træmøbler og plankegulve var en integreret del af vores livsstil. Derudover blev min fascination af træ forstærket, da jeg grundlagde Intarsia Furniture.

2. Hvad kan træ, som andre materialer ikke kan?

Træ har en unik sjæl, som andre materialer simpelthen ikke kan matche. Det levende materiale skaber unikke mønstre og teksturer i hver eneste bordplade, hvilket jeg finder utroligt fascinerende. Træs varme og dets evne til at hele sig selv giver det en magisk kvalitet, der ikke findes i andre materialer.

Jørgen Aakjær Jørgensen (1920-2008). Stifter af Møbelintarsia i 1948. Foto: Intarsia Furniture

3. Hvordan er det at videreføre din morfars livsværk?

Flere faktorer inspirerede mig til at genskabe min morfars møbler, herunder specielt mit yndlingsdesign No.55. Det var dette sofabord, der tændte gnisten i mig og inspirerede mig, samt min mands støtte og tro på mine evner. Det var hans opmuntring, der gav mig modet til at følge min passion og kaste mig ud i denne rejse.

At videreføre min morfars livsværk har været en dybt personlig rejse, fyldt med både stolthed og udfordringer. Jeg har altid stræbt efter at leve op til hans høje standarder og perfektionisme, og det har været vigtigt for mig at ære hans arv.

4. Hvordan genskabte du møblerne?

Jeg genskabte møblerne ved at studere de originale stykker og skabe nye produktionstegninger baseret på mine observationer. Samarbejdet med Østergaard Møbelindustri gjorde det muligt at føre disse designs til live og bevare ånden fra Jørgen Aakjær Jørgensens originale værker.

5. Hvad kendetegner Intarsia-stilen?

Et af Jørgen Aakjær Jørgensens klassiske designs, No. 55, som inspirerede Nanna Aakjær til at gå i gang. Foto: Intarsia Furniture

Intarsia-stilen er kendetegnet ved dens anvendelse af intarsia-teknikken der ses i bordpladerne på Heart Table og Drops Table. Navnet “Intarsia Furntiure” stammer fra min morfars virksomhed, Møbelintarsia.

6. Hvordan ser fremtiden ud for Intarsia Furniture?

Fremtiden for Intarsia Furniture er utroligt spændende. Med tilgangen af to investorer (fra tv-programmet Løvens Hule, red.) åbnes der op for en verden af nye muligheder og ressourcer, hvilket vil føre til international ekspansion og udvikling af enestående designs af Jørgen Aakjær Jørgensen.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×