Skole af træ kåret til Årets Skolebyggeri

0

Skolebørnene på Erlev Skole i Haderslev Kommune får undervisning i nye, flotte træbygninger, som netop har vundet prisen for Årets Skolebyggeri 2021.

Af -

Hvert år kårer den danskbaserede virksomhed Nohrcon, der specialiserer sig i udbud og byggeri, en vinder af Årets Skolebyggeri.

I år løb Erlev skole i Haderslev Kommune med sejren. Skolen stod færdig i januar 2021 som Danmarks første skole lavet af træ.

Arkitektfirmaet Arkitema står bag byggeriet, som ifølge Nohrcon kan skabe rammerne for innovation, kommunikation og samarbejde.

Foto: Niels Nygaard

”Haderslev Kommune har haft en klar ambition om at gøre noget andet end ”det normale”. I kommunens vision så vi et læringsunivers, som ville fokusere på helhed og fællesskab – tryghed og nærvær. Det resulterede i en skole, der er baseret på årgangsundervisning, hvor den normale klassetænkning er ophævet og fællesskab og inklusion er sat øverst,” fortæller Pernille Svendsen, associeret partner i Arkitema, i en pressemeddelelse, og fortsætter:

”Skolen er et læringsunivers med atypiske læringsrum og aktivitetszoner, der understøtter en aktivitetsbaseret læring. Kommunens visionære program inspirerede os i udviklingen af projektet til også at tænke både indhold, konstruktion og materialer anderledes end normalt. Det har resulteret i en skole opført i træ.”

 

Træ afspejler værdier

Årgangsundervisning, bevægelse/leg, sundhed og natur er fire værdier fra Erlev skole, som lader sig afspejle i den nye arkitektur.

”Skolen står skarp – nærmest skulpturel i sit ydre – super æstetisk og bæredygtig i materialevalget. Inde har vi fået de mest indbydende faciliteter, man kan tænke sig. Med rækken af forskellige læringsmiljøer er rammen sat for en skoledag for børn, der åbner for arbejdet i at styrke fremtidens kompetencer, ” fortæller Karsten Rudbeck Jessen, Skoleleder på Erlev Skole.

Den nye arkitektur understøtter desuden de aktuelle behov i samfundet, mener Henrik Jessen, skolebestyrelsens repræsentant i skolebyggeriet:

Foto: Niels Nygaard

”Skolen repræsenterer en tidssvarende ramme for pædagogisk tænkning, som er i fin balance med vores samfund, og samfundets behov for konstant innovation og udvikling. Skolens rammer sikrer at nye og innovative pædagogiske måder at arbejde på kan tilgodeses, samtidig med at børnene naturligt vil få mange muligheder for at opsøge og indgå i nye og anderledes sociale konstellationer! Kort sagt, så vil skolens rammer styrke børnenes både faglige og sociale kompetencer!”

Også udenfor afspejles disse værdier i det åbne landskab omkring skolen, som veksler mellem overdækkede arealer, vindfang, grønne arealer og store vidder, som gør, at skolen bliver integreret i byen.

 

Tidens fokus på bæredygtigt byggeri viser flere og flere eksempler på brugen af træ som det primære byggemateriale. Læs bl.a. om hvordan høje træbygninger indtager hovedstaden eller hvordan et nyt træprojekt skal vise vejen for mindre CO2 i byggeriet.

 

Kilde: Nohrcon

Fotos: Niels Nygaard

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×