Skoler planter træer for et bedre klima

0

GENPLANT PLANETEN inviterer skoler over hele landet ud at plante træer for et bedre klima. Børnene lærer med hjerne, hjerte og hånd hvad træer betyder for klimaet.

Af -

Plant et træ for et bedre klima

GENPLANT PLANETEN inviterer skoler over hele landet ud at plante træer for et bedre klima.
Træerne skal plantes i efteråret 2009 – op til FN´s klimatopmøde i København.

 

Mulighed for at handle

Formålet med GENPLANT PLANETEN er at give børn mulighed for at handle aktivt i forhold til klimaforandringerne – og samtidig sætte fokus på træplantning, bæredygtigt skovbrug og træanvendelse som en del af løsningen på klimaproblemerne.

GENPLANT PLANETEN har netop inviteret alle skoler i Danmark til at deltage i projektet, som er koncentreret om netstedet genplant-planeten.dk der ligger på Skoven i Skolens hjemmeside.

Sådan kan man være med

Skolerne kan plante træer på to måder:

  1. Plant træer i skoven

    Over hele landet inviterer skovens folk skoler ud at plante træer. Du kan finde en oversigt over skove og læse mere om de enkelte træplantningsarrangementer på Genplant Planeten. Hvis en skole vil deltage i et arrangement, så skal skolen selv tilmelde sig direkte til skoven.

  2. Få træer og plant selv

    Hver klasse kan få en plantesæk med 100 træer, som klassen kan plante på et selvvalgt område. Hvis der plantes en skoleskov, kan den med tiden blive skolens grønne klasseværelse. Der kan bestille træer hos en planteskole i nærheden af skolen via Genplant Planeten

    Genplant planeten

    Børnene lærer med hjerne, hjerte og hånd hvordan man planter træer og hvad det betyder for klimaet (Foto: Malene Bendix, Skoven i Skolen)

Tilmelding

Tilmelding sker efter først-til-mølle princippet. Få mere at vide om tilmelding på Skoven i Skolens hjemmeside, hvor du også kan læse mere om projektet.

Har du lyst til at deltage med et træplantningsarrangement?

Syntes du at projektet lyder som en god idé og har du et område, skov eller lignende, der er velegnet til at børn kommer ud og planter træer, så planlæg et træplantningsarrangement og meld det til GENPLANT PLANETEN.

Skoven i Skolen vil derpå hurtigst muligt lægge din invitation på Genplant Planeten kortet som en blå prik – og lokale skoler kan derpå tilmelde sig efter først-til-mølle princippet.

Til hjælp for planlægning af træplantningsarrangementer, har Skoven i Skolen samlet forskellige dokumenter mm. Dokumenterne finder du her

For yderligere information er man velkommen til at kontakte Skoven i Skolen på info@skoven-i-skolen.dk eller tlf.: 3324 4266.

Undervisningsmaterialer om skov, træ og klima

Genplant Planeten retter sig mod de yngre elever fra børnehaveklassen til 7. klasse. Skoven i Skolen udvikler en række undervisningsmaterialer, som sætter børnenes plantninger ind i en klimasammenhæng. Materialerne bygger på udeundervisning.

Genplant planeten

Når træerne skal i jorden kan det være fint at hjælpes ad (Foto: Malene Bendix, Skoven i Skolen)

 

Hvem står bag

Bag GENPLANT PLANETEN står et samlet dansk skovbrug, Skoven i Skolen, Træ Er Miljø, Undervisningsministeriet og mange andre. Projektet koordineres af Skoven i Skolen.

Denne artikel er en del af kampagnen “Træ gavner klimaet“. Kampagnen er finansieret af Produktudviklingsordningen for Skovbruget og Træindustrien, Naturstyrelsen, samt andre private fonde.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×