Skoven i Skolen får nyt liv

0

Det digitale univers med inspiration og ideer til undervisning og aktiviteter uden for skolens rammer har fået en gevaldig saltvandsindsprøjtning med finansieringen af treårigt projektforløb, der skal få endnu flere børn ud i naturen.

Af -

Engang i tidernes morgen – nærmere betegnet 1999 – deltog Træ.dk i et samarbejde med Dansk Skovforening, Friluftsrådet, Skov- og Naturstyrelsen, Miljøministeriet og Undervisningsministeriet. Resultatet blev Skoven i Skolen, et projekt som skulle opbygge viden om træ og skov, udvikle undervisningsmaterialer og ruste lærere til at gennemføre undervisning ude i skoven.

Projektet udviklede sig i løbet af årene, og sammen med hjemmesiden Udeskole.dk er Skoven i Skolen blevet et sted, hvor massevis af lærere og elever henter færdige undervisningsforløb og ideer til en skoledag uden for murene. De to hjemmesider, som er lagt sammen til én, har over en million besøg om året – fortrinsvis lærere og pædagoger, men også forældre og bedsteforældre – så der er tydeligvis et stort behov for det, der bliver tilbudt.

Med i styregruppen

Efter nogle år med en lidt flakkende tilværelse og haltende finansiering har Skoven i Skolen fundet et nyt hjem hos Danmarks Nationalparker, nærmere bestemt Skjoldungernes Land i Lejre, som har overtaget ansvaret og den daglige drift. Takket være en millionstor bevilling fra forskellige fonde til en projektperiode på tre år skal hjemmesiden nu opgraderes både teknisk og visuelt. Samtidig er to nye delprojekter “Fler’ Naturbørn – Mer’ Natur” og “Hjælp, vi skal ud” ved at blive udviklet i samarbejde med blandt andre Naturvejledning Danmark og Danmarks Jægerforbund.

Projektet har fået støtte af Nordea-Fonden, Friluftsrådet og 15. Juni Fonden, og en ny styregruppe er sat sammen af medlemmer af den tidligere styregruppe – heriblandt Træ.dk – og nye medlemmer. Tilsammen er mange fagligheder, forskellige organisationer og bred viden repræsenteret i styregruppen, som sammen skal arbejde for, at Skoven i Skolen hele tiden udvikler sig og bliver ved med at være relevant.

Besøg Skoven i Skolen her 

OBS! Ved en fejl fremgik det tidligere i artiklen, at Skoven i Skolen har over en million besøg om måneden. Det korrekte besøgstal er over en million om året.

Fakta

Læs mere:

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×