Skovens stemmer forstærkes

0

I Estland har skoven fået højtalere. Formålet er at præsentere skovens besøgende for en forstærket version af naturens mange lyde.

Megafoner i skoven

De store træmegafoner er designet af Birgit Õigus, en studerende fra Estonian Academy of Arts.

Sammen med sine medstuderende har Birgit fået bygget og installeret tre enorme træmegafoner i en skov i Estland.

Megafonerne har hver især en diameter på 3 meter, og hovedformålet med dem er, at forstærke skovens egne naturlige lyde, hvad enten det er regnvandets plasken, vindens raslen eller fuglenes kvidren.

 

Megafonerne er så store, at man også kan bruge dem til at krybe i ly for regnen. Foto: © Tõnu Tunnel

Derudover kan bruge dem som sidde- eller hvileplads, og de kan tilmed fungere som scener, ved små events og minikoncerter.

Ruup

Projektet startede for omkring et år siden, da Birgit Õigus og hendes medstuderende fik til opgave, at designe et bibliotek i skoven. Birgit forklarer, at hun valgte at designe et audio-bibliotek, og at meningen med projektet var at lade skovens besøgende høre en forstærket udgave af nogle af naturens uendeligt mange lyde.

 

Projektet har fået navnet Ruup, som kommer af det Estlandske ord ruupor, der betyder megafon.

Moderne arkitektur forenet med vild natur

51% af Estland er dækket af skov, og træmegafonerne er et projekt, hvori man har forsøgt at forene landets vilde natur med den moderne arkitektur, for at få det bedste ud af begge dele.

Megafonerne er nu til glæde for både lokale og rejsende, og da Estland har allemandsret, vil de for den forbifarende, også kunne fungere som opholdssted for en nat.

 

 

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Inspiration til at bygge med træ

Den canadiske træorganisation Naturally:Wood har udgivet 3 nye videoer om hvordan træ kan anvendes som det centrale element i spektakulære bygninger. Se videoerne og bliv inspireret til at bygge anderledes med træ.

Rundt på gulvet med gamle whiskytønder

At whisky kan gøre én rundt på gulvet – det ved enhver. Et skotsk gulvfirma tilføjer nu en helt ny betydning til udtrykket. De laver nemlig gulvbrædder af stavene fra gamle egetræs whiskytønder.

Bål

Træ.dk har fået lov til at låne en skovmadopskrift fra Skoven i Skolen – denne artikel handler om hvordan man laver en bål og når man først har lært det sidder det i kroppen – og så glemmer man det aldrig.

Mad med gran

Grantræer bliver oftest anvendt til tømmer, papir og juletræer. Men gran kan også bruges i køkkenet som krydderi og smagsgiver. Ny kogebog viser hvordan.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×