Skovforskere fra hele verden med fælles erklæring

0

Over 4.000 skovforskere var samlet til IUFROs 26. verdenskongres i slutningen af juni 2024. Dialog mellem forskning, myndigheder og virksomheder har resulteret i en erklæring om skovene og samfundets udvikling frem mod 2050.

Af

IUFRO World Congress afholdes hvert femte år og samler førende videnskabsfolk og topledere til en uge med skovbrug, klima og samfund på programmet.

I 2024 fandt begivenheden sted i Stockholm, og en stor gruppe danske forskere, fra videnskabelige assistenter til professorer, havde taget turen over sundet for at deltage.

Konferencen resulterede i en vigtig erklæring om skovene og samfundets udvikling mod 2050, udarbejdet i dialog mellem forskning, myndigheder og virksomheder.

Helt centralt adresserer erklæringen behovet for:

  • stabile skove gennem klimatilpasning
  • anerkendelse af skovenes betydning for bæredygtig udvikling
  • en bæredygtig og cirkulær anvendelse af skovens ressourcer gennem styrket innovation
  • sikring af de bedste uddannelser af kandidater til at etablere, forvalte og udvikle fremtidens skove.

Læs Stockholmkonferencens erklæring her: Skove og samfund frem mod 2050

Blandt de danske deltagere var institutleder Vivian Kvist Johannsen fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Hun ser erklæringen som et vigtigt indspil til skovenes rolle i samfundet frem mod 2050 og derefter:

“Træer tager tid, og derfor er der brug for både kontinuitet og nytænkning såvel som vidensopbygning og innovation. Med det stigende fokus på skovenes mange roller i det danske samfund, understreger erklæringen, at skove globalt er i fokus både ift. forskning, innovation og sikring af gode uddannelser. Det er emner, som er helt centrale for skovforskning på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning såvel som hele Københavns Universitet”, siger Vivian Kvist Johannsen.

Erklæringen lander samtidig med politiske beslutninger, der på afgørende vis ændrer det danske landskab og skovenes rolle. Den grønne trepart har netop landet en politisk aftale om 250.000 ha mere skov i løbet af de næste 20 år.

Kilde: Københavns Universitet

Om IUFRO

IUFRO er et non-profit, ikke-statsligt internationalt netværk af skovforskere, som arbejder for at fremme globalt samarbejde inden for skovrelateret forskning og øge forståelsen af ​​de økologiske, økonomiske og sociale aspekter af skove og træer.

IUFRO samler mere end 15.000 videnskabsmænd i næsten 700 medlemsorganisationer i over 110 lande og er medlem af Det Internationale Videnskabsråd ICSU.

Forskerne samarbejder i IUFRO på frivillig basis.

Tags: ,

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.