Skovrydning skal stoppes i 2030

0

Om 5 år skal rydningen af verdens skove være halveret og i 2030 skal det være helt slut med rydningen af skov.

Af -

Tags:

Om 5 år skal rydningen af verdens skove være halveret og i 2030 skal det være helt slut med rydning af skov.

Det blev besluttet for nyligt ved FN’s klimatopmøde  i New York, hvor den såkaldte ’New York Erklæringen om Skove’ blev udsendt.

Tilsagn til mennesker der bor i regnskove

Erklæringen kommer fra lang en række lande, multinationale virksomheder, ngo’er og organisationer, og er et tilsagn der gives til de mennesker der bor i jordens regnskove, om at rydningen af verdens skove skal være slut i 2030.

En del af planen er desuden at genskabe 350 millioner hektar ødelagt skov og landbrugsjord og hvis den plan lykkes vil det sænke CO2-udslippet med 4,5-8,8 milliarder tons om året, hvilket svarer til at al biltrafik blev indstillet.

Otte fodboldbaner

“Vores planet mister skov med en hastighed der svarer til otte fodboldbaner hvert tiende sekund,” udtaler Carter Roberts, der er præsident og direktør for Verdensnaturfonden, WWF, og som ser erklæringen som et vigtigt tilsagn fra virksomheder, regeringer, civilsamfund og oprindelige folk til at standse den katastrofale udvikling.

Opbakning fra store virksomheder

Samtidig lovede en koalition af oprindelige folk i Asien, Afrika, Centralamerika og Amazonområdet at beskytte de over 400 millioner hektar skov, som de råder over. Rettigheder til lokalbefolkningen er en af de mest effektive metoder til at sikre bevarelsen af skovene. Det har en analyse af udviklingen i skovene i 14 lande for nyligt vist.

Danmark er blandt de lande der støtter ’New York Erklæringen om Skove’

Læs mere:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×