Skovskolen vil forbedre uddannelsesmuligheder i Jylland

0

I fremtiden bliver det måske muligt at uddanne sig til skov- og landskabsingeniør i Jylland.

Af

Ønsker man i dag at uddanne sig til skov- og landskabsingeniør må man tage turen til Nordsjælland. Skovskolen i Nødebo i Gribskov er det eneste sted i landet, man på nuværende tidspunkt kan tage professionsbacheloren ‘skov- og landskabsingeniør’. Men Skovskolen håber på snart også at kunne udbyde uddannelsen i det jyske.

“Vi er i øjeblikket i gang med at undersøge, om der er grundlag for at udvide vores skole på Eldrupgård til også at omfatte uddannelsen som skov- og landskabsingeniør i en eller anden form. Og umiddelbart ser det ud til, at der er grundlag for det,” siger Thomas Færgeman, som er forstander på Skovskolen, til Grønteknik.

En løsning, der giver mening

Skovskolen overvejer flere forskellige scenarier for skov- og landskabsingeniøruddannelsen. Blandt andet kan man forestille sig, at det bliver muligt at tage en del af uddannelsen på Eldrupgård i Løvenholmskovene ved Auning og en del af uddannelsen i Nødebo. Et andet scenarie er, at man får mulighed for at tage hele uddannelsen både på Eldrupgård og i Nødebo. Der ligger dog flere måneders arbejde og overvejelser forud for en endelig beslutning.

“I tæt dialog med alle involverede parter forsøger vi at finde ud af, hvilken af de to modeller det ender med. Det kommer blandt andet an på, hvad aftagerne af vores kandidater siger, ligesom vi skal regne på økonomien,” siger Thomas Færgeman.

En skov- og landskabsingeniøruddannelse på Eldrupgård vil dog umiddelbart spare en hel del studerende for en tur over broen – hvis ikke to. På trods af, at de studerende uddannes på Sjælland, finder hele to tredjedele af de færdiguddannede skov- og landskabsingeniører nemlig arbejde vest for Storebælt.

“Man kunne jo tænke den tanke, at det ville være mere attraktivt for elever fra Jylland, hvis man ikke behøvede at tage hele vejen til Nødebo for at blive uddannet som Skov- og landskabsingeniør. Halvdelen af de studerende kommer i dag fra Jylland og søger tilbage fordi jobsene primært findes der,” siger Thomas Færgeman.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Skov- og landskabsingeniør

Læs mere om uddannelsen.

Uddannelser med træ

Træets uddannelser byder på mange forskellige retninger.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.