Smukke og funktionelle træcykler af ask og valnød

0

Cykler af ask og valnød kombinerer passion for træ og cykling.

Af -

Chris Connor startede med at arbejde med træ i en ung alder og har mange års erfaring med at bygge klassiske guitarer og designe og bygge moderne møbler. Det har givet ham kærlighed og respekt for træets skønhed, styrke og holdbarhed.

Chris har altid elsket at cykle og ved at bygge cykler af træ har fået muligheden for at kombinere sine to passioner. Derfor startede han i 2012 firmaet Connor Wood Bicycles som hører hjemme i Colorado i USA

”Der er ingen større tilfredsstillelse end at bygge noget med dine egne hænder der er smukt og funktionelt” fortæller Chris Connor.

Ask og valnød

I sine træcykler bruger Chris Connor en kombination af amerikansk ask og valnød. Enkelte steder forstærkes der med lamineringer af kulfibre.

Ask er den foretrukne træart til traditionelle værktøjsskæfter til f.eks. økser, hamre og andre værktøjer, fx baseball bats, fordi det har en høj styrke og en naturlige evne til at absorbere stød og slag – og det gælder både baseballspilleren, der slår til en bold afsted med 160 km/t og for håndværkeren det banker søm i.

De første cykler blev designet efter simple tegnede skitser og det fungerede godt, men efter at have taget digitale designværktøjer i brug er det blevet muligt at eksperimentere mere og lave flere kreative løsninger, som det ses på video og billeder nedenfor.

Læs mere på connorcycles.com

Træcykel

Chris Conner laver sine træcykler af bl.a. ask, der også bruges til baseballbats.

Træcykel

Chris Connor har udviklet en række forskellige cykler. Fælles for dem alle er at de er smukke, funktionelle og lavet af ask og valnød
Alle fotos: Connor Wood Bicycles

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Superlet træcykel

Snedker og cykelentusiast har skabt en superlet cykel af asketræ.

Dansk cykel af træ

Dansk træcykel født som designklassiker.

Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×