Snedkernes Efterårsudstilling 2012

0

DET SKULPTURELLE MØBEL er titlen på Snedkernes Efterårsudstilling 2012, som kan ses på Thorvaldsend Museum fra d. 2. november til d. 2. december 2012.

Det skulpturelle møbel

Når Snedkernes Efterårsudstilling åbner posen med dette års møbeloverraskelser, er det et anderledes greb, som foreningens producenter og designere har taget.

 

Snedkernes Efterårsudstilling 2012

Snedkernes Efterårsudstilling 2012 kan ses på Thorvaldsens Museum fra d. 2. november til d. 2. december 2012

 

Årets tematiske afsæt har nemlig været at lave et skulpturelt møbel, der skal være skabt i materialets egen farve og kunne vises på et podie i målene 1×1×1 meter.

Tredimensional form

Det lyder umiddelbart enkelt, for et møbel er jo i sit udgangspunkt en tredimensional skulpturel form.

Det svære begynder, når funktionalitet, komfort og håndværk skal indgå i et skulpturelt udtryk med æstetisk og narrativ tyngde.

”At forene disse egenskaber så møblet fungerer som et samlet hele kræver stor dygtighed fra både designer og producent.

Funktionaliteten skal være i orden, møblet skal være spændende at kigge på fra alle vinkler, og så skal det tale sit eget tydelige skulpturelle formsprog”, forklarer formand Mia Gammelgaard og næstformand Thomas Bentzen.

Thorvaldsens Museum

Snedkernes Efterårsudstilling, der er kendt for sin eksperimenterende tilgang til både tematik, samarbejdskonstellationer og produkter, går også i år nye veje for at skabe en totaloplevelse for publikum.

De skulpturelle møbler kommer i selskab med billedhugger Bertel Thorvaldsens nyklassicistiske skulpturer på Thorvaldsens Museum i København – en perle blandt udstillingssteder, som et andet dansk og internationalt anerkendt ikon, Michael Gottlieb Bindesbøl var arkitekt på.

”Vi glæder os helt vildt og kan næsten ikke vente med at lade vores skulpturelle møbelbud gå i dialog med de 164 år gamle omgivelser og værker”, siger SE’s formand.

Talent og nytænkning

Efterårsudstillingen vil udover 5 gæsteudstiller vise ikke færre end 37 møbelskulpturer skabt af SE’s permanente medlemmer. Feltet er som altid fyldt til randen med talent, nytænkning og feinscmeckerhåndværk begået af Danmarks allerdygtigste møbelfolk og producenter.

Udstillingen kan ses på Thorvaldsens Museum  fra d. 2. november til d. 2. december 2012

Arrangør

Snedkernes Efterårsudstilling
www.snedkernesefteraarsudstilling.dk

Læs mere:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×