Snedkernes efterårsudstilling 2019

2

Årets udstilling af eksperimenterende møbelkunst bidrager til den allestedsnærværende klimadiskussion og tager fat i fremtidens bolig.

Af

Hvordan skal vi bo om 20 år? Hvordan skal vi genanvende materialer og indrette os, når pladsen bliver mindre og menneskene flere?

Det er nogle af de spørgsmål, Snedkernes Efterårsudstilling har kastet op i luften – og svaret lyder: Re-think, Re-use, Re-duce. Udstillingen viser forskellige bud på, hvordan møbelfaget kan udvikle sig i en ressourceknap og klimatrængt verden.

Re-think, Re-use, Re-duce er både udstillingens titel og de tre benspænd, årets udstillere har skullet integrere i deres møbelprojekter. Flere af møblerne er designet af bæredygtige materialer – fra sammenpresset savsmuld med svampelim over hamp, pil og ålegræs til overskudsmaterialer fra industrien – mens andre fabulerer mere kunstnerisk over verdens miljøproblemer.

”Vi forbruger allerede nu 1,7 gange jordens ressourcer om året, og i 2050 er vi 9,7 mia. mennesker på jorden; det svarer til en forøgelse på 30 %. Vi bliver nødt til at gøre noget. Årets SE-udstilling påstår ikke, at vi har svaret, men vi synes, det er vigtigt at deltage i debatten og komme med bud på, hvordan vi kan nytænke, genbruge og minimere materialer, transport og arbejdsgange og i det hele taget gentænke måden, vi bruger og omgiver os med møbler på,” siger formand for Snedkernes Efterårsudstilling Claus Mølgaard i en pressemeddelelse.

Re-think, Re-use, Re-duce kan opleves hos Dansk Arkitektur Center i København fra den 7. november 2019.

Snedkernes Efterårsudstilling 2019:
Re-think, Re-use, Re-duce

Snedkernes Efterårsudstilling (SE) er en platform for udvikling og eksponering af nutidig og eksperimenterende dansk møbeldesign. SE er en ikke-kommerciel sammenslutning af 88 møbelproducenter og designere, der årligt samarbejder om at skabe et nyt møbel ud fra bestyrelsens tematiske opdrag.

Udstillingsperiode: 8. november 2019 – 3. maj 2020

Udstillingssted: Dansk Arkitektur Center, DAC, BLOX, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Entré:
Voksne: 110 kr.
Studerende: 85 kr.
Alle under 26 år gratis adgang

Modtag gratis nyt om træ:

2 kommentarer

 1. Marie siger:

  Hej

  Jeg er den ene halvdel af Sommer og Frederiksen og vi har rigtigt nok designet et projekt ved navn Plan B. Dog er det ikke projektet på billedet.

  Ellers tusind tak for omtalen 🙂

  Venlig hilsen
  Marie Frederiksen

 2. Dorte Julie siger:

  Hej Marie. Du har helt ret – det er os, der har skrevet forkert. Det er rettet nu. God fornøjelse med udstillingen 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×