Snedkernes Efterårsudstilling går fabriksvejen

0

Fra 8. oktober 2022 kan du stemple ind på FABRIKKEN for Kunst og Design og blandt andet se møbler blive fremstillet af en 3D-printer, træskamler transformeret til skamler af keramik og møbler inspireret af fabrikshallers stål, rullebånd og neonlys.

Af

Hører unik møbelkunst til på en fabrik? Ja, er svaret fra Snedkernes Efterårsudstilling, når de 8. oktober slår dørene op for årets SE-udstilling i FABRIKKEN for Kunst og Designs 1.000 kvadratmeter store vaskehal, hvor lyden af maskiner engang var øredøvende. Alle projekter er skabt over temaet FABRIK.

Formand for Snedkernes Efterårsudstilling Claus Bjerre siger om temaet:

“Som en forening bestående af møbelproducenter og -designere tager vi hele tiden stilling til, hvordan vores møbler skal fremstilles, det er et af de vigtigste elementer i udviklingen af nye møbler. Og her er ordet fabrik, både i sin klassiske måde at forstå ordet på som et sted, hvor der massefremstilles, og i sin latinske oprindelse, med udgangspunkt i håndværk, et spændende tema at udvikle eksperimenterende møbler over. Her er der både mulighed for at lade sig inspirere af selve begrebet en fabrik og at undersøge, på hvilken måde det giver mening at fremstille møbler i dag.”

På transportbåndet

I anledning af udstillingen forvandles FABRIKKEN for Kunst og Design fuldstændig til en fabrik, hvor hvert værk, selvstændigt og unikt, indordnes under den helhed, som på fabrikken udgøres af transportbåndet.

Udstillingsarkitekt Sara Martinsen beskriver det således: “En fabrik er et magisk sted, hvor ting bliver til, og for mig er FABRIKKEN for Kunst og Design i København netop sådan et sted. Engang fungerede stedet som vaskecentral for Amager Hospital, men nu huser det kunstnere og designere, der alle propper et utal af ideer gennem maskineriet, fra- og tilvælger, konkretiserer og fremstiller. Det er et rum, der giver plads til processen fra start til slut. I år vil SE’s besøgende blive inviteret til en rejse langs fabrikkens transportbånd, hvor de udstillede projekter fremvises i et sammenhængende rytmisk forløb.”

Læs Seks skarpe om træ til Sara Martinsen: “At foretrække en træsort fremfor en anden er lige så individuelt som farver”

Man vil i løbet af udstillingsperioden på FABRIKKEN kunne opleve møbler blive fremstillet af en 3D-printer, se alternative og anderledes knock down-møbler, se fabrikkers træskamler transformeret til skamler af keramik i en leg med materialer og se møbler inspireret af transportkasser, af sæben fra det gamle vaskeri og af fabrikshallers stål, rullebånd og neonlys – alle præsenteret for den besøgende på FABRIKKENs transportbånd.

Om Snedkernes Efterårsudstilling

Snedkernes Efterårsudstilling (SE) er en sammenslutning af møbeldesignere, -arkitekter og -producenter. Foreningens formål er at fungere som laboratorium for nytænkning af fremtidige møbeltyper og koncepter og én gang årligt at udstille nye, eksperimenterende møbeltyper af høj håndværksmæssig, brugsmæssig og kunstnerisk kvalitet. Hvert år udstilles der et nyt sted, ligesom der hvert år arbejdes ud fra et nyt tema. Udstillingsrammen og temaet er med til at udfordre udstillerne til at gå nye veje i opfattelsen af, hvad et møbel er.

Udstillingsperiode: 08.10.2022-04.11.2022, alle dage klokken 11-17

Udstillingssted: FABRIKKEN for Kunst og Design, Sundholmsvej 46, 2300 København S

Fri entré

Læs mere hos Snedkernes Efterårsudstilling

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.