Snedkerprisen 2019 gik til Egeværk

0

Møbelsnedkeriet Egeværk i Hundested løb med årets Snedkerpris.

Af -

For anden gang kunne Københavns Snedkerlaug med midler fra Kirsten og Freddy Johansens Fond uddele Snedkerprisen. Udover æren modtog vinderne fra Egeværk 150.000 kroner.

Om baggrunden for anerkendelsen oplyser Snedkerlauget på sin hjemmeside, at Egeværk får prisen for deres udforskning af de materialer, de arbejder med, og den høje kvalitet af deres raffinerede træarbejder.

Detalje fra bordet STEMS. Foto: Egeværk

“I Københavns Snedkerlaug har vi været meget enige om at belønne Egeværk for deres formidlende indsats for det danske snedkerhåndværks traditioner. Prisvinderne Mette Bentzen og Lasse Kristensen har på overbevisende måde vist evne til at kombinere tradition og innovation i deres frembringelser”, siger Mads Raaschou, oldermand i Københavns Snedkerlaug og fremhæver, at Egeværk kompromisløse tilgang til faget skaber respekt om det danske snedkerfag – også udover landegrænsen.

Mette Bentzen og Lasse Kristensen står bag Egeværk. Foto: Mew

Prisvinderne står på skuldrene af de bedste danske møbeldesignere og den fornemme danske snedkertradition. De er begge uddannet ved PP Møbler, hvor de begge fik dansk møbelkunst og Wegner møbler ind under huden.

 “Vi er vildt stolte over at modtage Snedkerprisen 2019, som er en fantastisk anerkendelse fra vores faglige bagland. Et bagland, der betyder alt for os. Hver dag trækker vi på de kundskaber, vi i vores læretid har fået overleveret af nogle af verdens bedste møbelsnedkere”, siger de glade prisvindere, Mette Bentzen og Lasse Kristensen.

 

 

Læs også “Seks skarpe om træ” med duoen bag Egeværk: “Træ er lidt ligesom friskbagt brød”

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×