Snedkerprisen 2020 er åben for indstillinger

0

Ansøgningsrunden til Snedkerprisen 2020 er åben. Hvem skal følge i fodsporene på Noma og Egeværk og blive den tredje vinder af prisen, æren og 150.000 kroner?

Af -

Snedkerprisen belønner udøvere relateret til snedkerfaget, der har bidraget til både tradition og innovation indenfor håndværket.

”Vi er nu klar til at modtage ansøgninger til tredje uddeling af Snedkerprisen”, fortæller snedkermester Mads Raaschou, der er oldermand i Københavns Snedkerlaug.

”Vi skal hylde det bedste indenfor vores stolte håndværkstradition, og vi ser frem til at finde næste års vinder, der på sin helt egen måde har bidraget til at løfte vores håndværk – måske endda ind i fremtiden.”

Tidligere vindere

Noma modtog den allerførste Snedkerpris i 2018. Priskomiteen ønskede med prisen at anerkende, hvordan materiale og godt håndværk var blevet en bærende del af oplevelsen for alle besøgende i den nye restaurant på Refshaleøen i København. Det nye Noma er tegnet af Bjarke Ingels Group, indrettet af Studio David Thulstrup, og træ er det gennemgående materiale i bygninger og indretning.

Andet år gik prisen til et par visionære udøvere af håndværket: Møbelsnedkeriet Egeværk. Indehavere Mette Bentzen og Lasse Kristensen og deres team modtog den store anerkendelse for en innovativ og udforskende tilgang til de danske møbeltraditioner.

Egeværk har fundet deres helt egen niche i krydsfeltet mellem håndværk og kunst, hvor de i samarbejde med førende gallerister afsætter unikaværker i træ til internationale kunstsamlere.

For Egeværk har Snedkerprisen været vigtig i forholdet til de internationale samarbejdspartnere: ”Vi står på skuldrene af en enestående tradition, som vi er stolte af at være rundet af. Overalt i verden møder vi stor respekt for det danske snedkerhåndværk og den danske møbeltradition. Så en anerkendelse fra lige præcis den danske snedkerbranche har enorm vægt – også internationalt – og det har været vigtigt for os”, fortæller Mette Bentzen fra Egeværk.

Snedkerprisen er skænket af Kirsten og Freddy Johansens Fond og bliver administreret af Københavns Snedkerlaug. Prisen uddeles i april 2020.

Sådan gør du

Snedkere, arkitekter, ingeniører og bygherrer kan ansøge om Snedkerprisen. De prisbelønnede projekter skal fortrinsvis ligge i Danmark og være synlige for en stor del af offentligheden.

Du indstiller dit emne eller projekt ved at beskrive det kort og vedlægge billeder, som sendes til snedkerprisen@snedkerlauget.dk

Beskrivelsen må ikke fylde mere end 1 A4 side, og bidraget må samlet ikke fylde mere end 5 MB. Deadline for indsendelse af bud er 31. januar 2020.

Læs mere om Snedkerprisen hos Københavns Snedkerlaug

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×