Tags: ,

Søg & plant træer

0

Søgemaskinen Ecosia planter træer for de penge, der ryger i kassen, når brugerne klikker på annoncer. Indtil videre har folkene bag søgemaskinen plantet knap 68 millioner træer.

Af -

Når du skal finde en frisør, en restaurant eller en butik, der sælger din yndlingschokolade, så søger du med stor sandsynlighed på nettet via Google, som er den altdominerende søgemaskine i Danmark.

Men der er også alternativer – fx Bing eller Yahoo – og så er der den sidst ankomne dreng i klassen, som vil mere end bare at servere dig en oversigt over de nærmeste pizzariaer: Ecosia vil også gøre noget ved afskovningen og lokale, ødelagte økosystemer.

Annonceindtjening bruges til skovplantning

Ecosia startede i Tyskland i 2009, da den tyske børsmægler Christian Kroll kom hjem efter at have rejst verden rundt. På rejsen havde han på egen hånd set og oplevet problemerne med afskovning og besluttede sig for at gøre noget ved det.

Derfor skabte han Ecosia, som i al sin enkelthed går ud på, at når brugerne klikker på annoncer i søgeresultaterne, ryger annoncørernes penge til træplantningsprojekter rundt omkring i verden i stedet for at ende i ejerkredesens lommer.

Ecosia støtter lige nu over 20 projekter i 15 forskellige lande: Peru, Brasilien, Madagascar, Nicaragua, Haiti, Columbia, Spanien, Marokko, Senegal, Burkina Faso, Ghana, Etiopien, Uganda, Kenya, Tanzania og Indonesien.

Målet er at plante en milliard træer, og træerne bliver udelukkende plantet i områder, hvor der tidligere har stået skov, som af forskellige årsager er forsvundet.

Kilde: Ecosia

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×