Søjlegang af krydsfiner prydede strandpromenade

0

Arabiske traditioner og islamisk arkitektur blev kombineret i en pop-up søjlegang, der pyntede på sidste års Brighton Festival.

Af

De to syriske arkitekter, Marwa Al-Sabouni og Ghassan Jansiz havde til Brighton Festival i Hove, England, skabt en pop-up, halvmåneformet søjlegang af træ på strandpromenaden.

Søjlegangen er lavet af CNC-skåret krydsfiner og blev samlet på promenaden som et stort 3D-puslespil. Hver krydsfinersektion blev sat sammen for at skabe en bue og placeret oven på en træbase, som danner halvmåneformen. Toppen af ​​hver bue blev dekoreret med en lille udskæring, der er designet med inspiration fra søjlegangens udviklingsstadier.

CNC står for Computer Numerical Control, og CNC-krydsfiner er altså skåret af en robot ved hjælp af et computerprogram. CNC-krydsfiner kan både skæres i 2D og 3D med meget stor præcision.

Søjlegangen er navngivet ”The Riwaq”, som er det arabiske ord for søjlegang, og arkitekterne er da også meget inspirerede af netop arabiske traditioner og arkitektur.

“Riwaq bruges ofte billedligt i arabiske traditioner som et referencerum for kultur og viden: Poesiens Riwaq, kulturens Riwaq og så videre,” fortæller arkitekten Marwa Al-Sabouni til Dezeen.

The Riwaq fungerede som et semi-udendørs fællesrum for festivallens gæster. Den var orienteret mod en scene og kunne både bruges som beskyttet tilskuerområde og et begivenhedsrum i sig selv. The Riwaq var blandt andet vært for danseforestillinger og små koncerter.

Søjlegangen var med til at understrege festivallens tema:”Rebuilding” (Genopbygning, red.). Festivallen og temaet fokuserede på at føre samfund sammen, og lade traditioner og mennesker mødes. Derfor passede The Riwaq perfekt ind i festivallen.

På grund af dens opbygning og puslespilslignende struktur kan The Riwaq skilles ad og pakkes ned og genopføres et andet sted.

 

Projekt af: Brighton Festival, Marwa Al-Sabouni, Ghassan Jansiz, og Webb Yates

Kilde: Dezeen

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×