Sol, sommer & masser af træ

0

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og her har du en håndfuld træ-ideer til, hvad du kan putte ind i de forhåbentlig mange, lange, varme dage.

Af

Den danske sommer er notorisk upålidelig, men heldigvis svigter træ aldrig! Om det regner, sner eller bliver hedebølge, så er der ingen grund til at gå glip af sjov og spændende træ-oplevelser i løbet af de næste måneder.

Her er ti ideer, du kan lade dig inspirere af:

1. SMULD

SMULDSMULD by Office Kim Lenschow and Natural Material Studio in collaboration with Dinesen

SMULDSMULD by Office Kim Lenschow and Natural Material Studio in collaboration with Dinesen

Det danske firma Natural Material Studio har skabt fire biomaterialer ud af savsmuld, der er reddet fra gulvproducenten Dinesens savværk, for at udforske potentialet i at bruge træaffald til at lave byggematerialer.

Biomaterialerne fremvises i Dinesen showroom, Søtorvet 5, i det centrale København.

Læs mere

 

2. Tour de Træbyggeri

Fyrtårnsbyggerier med træ som det dominerende materiale dukker op forskellige steder i Danmark. Så går ferien til Aarhus, Odense eller København, så læg vejen forbi og nakken tilbage.

Læs mere

3. På udkig efter træhuse

Først tog forfatter Peter Olesen os med rundt i København i den forrygende bog Træhuse i København.

Nu har han bredt danmarkskortet ud og viser os 25 (og lidt til) af rigets skønneste træbygninger og opfordrer os til at opleve dem med egne øjne.

Træbygninger Danmark rundt er en guidebog, der tager dig med på en rejse ud over storbyens beton og asfalt – for selvom vi hverken er Sverige, Norge eller Finland, har vi stadig godt at byde på herhjemme.

Læs mere

4. Syngende træer

Stil dig ved et træ, tryk på en knap, og hør Cliff Richard, Stevie Wonder, Sting eller en af de mange andre kunstnere, som har gæstet Aalborg i tidens løb, bryde ud i sang.

Kunstnerne har i de fleste tilfælde selv plantet ”deres” træ i Kildeparken lige ved Aalborg Kongres & Kultur Center, der står bag den interaktive kunstinstallation.

Se mere

5.  Prepperi i skoven

I disse prepper-tider er det måske ikke nogen dum ide at vide, hvilken slags spiseligt bark skoven har at byde på, skulle sulten blive slem nok.

Læs mere

6. Træbriller på Bornholm

Specialfremstillede briller af furfuryleret, dansk bøgetræ lyder måske lidt nørdet. Træforskeren Emil Engelund Thybring har imidlertid haft netop sådan et par siddende på næseryggen de seneste 16 måneder, og frem til september 2024 bliver de udstillet på Bornholm.

Læs mere

7. Træmuseet i Odense

træmuseet i Odense fremmes forståelsen for gamle traditioner indenfor træbearbejdning. Gå på opdagelse med lugten af træ i næsen i rammerne af et gammelt snedkerværksted, og lær mere om træhåndværk i et område, som de seneste 100 år har været stærkt præget af den stadig voksende træindustri.

8. Atleter og træbyggerier i topklasse

Aquatics Center. Foto: Paris 2024 / MGP / Architects VenhoevenCS & Ateliers 2/3/4/ Image: Proloog

Årets Olympiske Lege byder på både supersport og supertræbyggerier. Om du er så heldig at skulle til Paris eller tager den hjemme foran fjerneren, så er der masser af lækkerier, uanset om du foretrækker sport eller træ.

Læs mere

9. Podcast

Elsker du at lytte til kloge mennesker, der taler om træ og skov?

Så dyk ned i vores samling med podcast fra ind- og udland.

Læs mere

10. Bøger

Kan du bedre lide at læse end at lytte, kan du gå på opdagelse i vores tema om bøger om træ. Her finder du børnebøger, rejsebøger, byggetekniske bøger og en masse andet godt.

Læs mere

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.