Spiralformet pavillon skal pirre sanserne

0

I Villa Medicis haver i Rom findes den finurlige Pavillon en Bois!. Træ.dk har talt med arkitekterne bag den æstetisk indbydende pavillon, der indbyder til leg og sanselige oplevelser.

Af

Pavillon en Bois! er skabt af arkitektfirmaet DREAM i forbindelse med Villa Medici Cabana festivallen i Rom.

For arkitekterne har det været vigtigt, at pavillonen harmonerer med havens udtryk. Samtidig skulle træets mange fordele i arkitektur fremhæves.

”DREAMs foretrukne materiale – træ – bliver presset til dets grænser her. Den dobbelte kurve af det øverste bånd bølger både lodret, efter de forskellige højder af stængerne, og vandret, efter strukturens spiralform. En teknisk bedrift, der afslører materialets smidighed og ser ud til at få træet til at danse som et sløjfebånd,” fortæller Elisabeth Bieber fra arkitektfirmaet DREAM til træ.dk.

Foto: Daniele Molajoli

Der er brugt 44 kubikmeter fransk bjergfyr til at bygge pavillonen, som lagrer omkring 40 tons CO2.

Træet blev valgt, netop på grund af dets evne til at oplagre CO2, og erstatte andre, mere kulstof-tunge materialer. Samtidig har træ også vist sig at være godt for menneskers helbred, når det bruges i arkitektur og bygninger.

Sanser og leg

Hovedfokus hos DREAM-arkitekterne er de personer, der skal bruge pavillonen. Pavillon en Bois! skal ikke blot være praktisk, men også påvirke alle sanser hos den besøgende.

“Spiralformen fører gæsten langs den åbne palisade og afslører fragmenter af det omgivende landskab mellem træpælene. Efterhånden overlapper palisaderne, og grænsen mellem udvendig og indvendig sløres, mens pælene giver en kinetisk effekt, der ser ud til at få pavillonen til at vibrere”, forklarer DREAM. Inde i strukturen manifesterer duften af ​​træ sig.

Foto: M3 Studio

Det var vigtigt for arkitekterne, at pavillonen indbyder til leg. Derfor er der inkorporeret både fodboldmål og basketballkurve. Bænke langs ”banens” kant giver publikum anledning til at sætte sig og nyde den forestilling, der foregår på banen – hvad end det er en arrangeret forestilling eller blot en fodboldkamp mellem børn.

 

For nylig har dansekompagniet Wang Ramirez opført en koreografi i relation til pavillonen. Den kan du se her:

CHOREOGRAPHY AND DANCE PERFORMANCE : Wang Ramirez
FILM DIRECTOR : Derek Pedros
PAVILION DESIGN : DREAM
FILM PRODUCER : Association Rêve
MUSIC : Patrick Watson / Courtesy of Secret city records Inc.

 

Efter udstillingen i Villa Medicis haver vil pavillonen rykke til Grand Parc des Docks i Saint-Ouen (ved Paris) fra foråret 2023 som optakt til og under OL i Paris 2024.

 

Foto: DREAM, M3 Studio, Daniele Molajoli

Kilde: ArchDaily og DREAM

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.