Tags: ,

Student? Ikke før du har plantet nogle træer!

0

En ny lov skal lære filippinske unge at tage ansvar for miljøet og samtidig løse landets problemer med afskovning.

Af -

I denne søde eksamenstid, hvor blomster og studenter springer ud, og feriehungrende skoleelever utålmodigt venter på at gå ombord i sommeren, er det værd at bruge et øjeblik på at vende blikket mod Filippinerne.

I den smukke østat er der kommet et politisk forslag, som pålægger elever, der afslutter en uddannelse – lige fra grundskolen til universitet – at plante ti træer, før deres eksamen gælder som bestået.

Loven hedder “Graduation Legacy for the Environment Act” og vil ifølge forslagsstilleren Gary Alejano fra Magdalo-partiet give unge mennesker en vigtig grund til at involvere sig i klimaforandringerne og måske en anledning til at tage endnu mere ansvar for at bidrage til en verden i økologisk balance.

Behov for mange flere træer

Filippinerne mangler i høj grad træer. For 100 år siden fyldte skovene 70 procent af landet, nu er det kun 20 procent, skriver the Independent. Det kan mærkes, blandt andet i form af oversvømmelser og jordskred.

Eksaminanderne skal plante de nye træer i eksisterende skov, mangroveskove, beskyttede områder, militære områder og udvalgte byområder. Arterne skal passe til lokalområdet og meget gerne være oprindelige træarter.

12 millioner børn færdiggør hvert år grundskolen, fem millioner bliver færdige fra high school, mens over en halv million tager eksamen fra universitetet hvert år. Hvis loven bliver vedtaget af Senatet og derefter underskrevet af præsidenten, vil det betyde 175 millioner nye træer hvert år – det svarer til 525 milliarder træer i løbet af en generation.

Hvis bare 10 procent af træerne overlever og vokser sig store, vil det stadig betyde en kæmpe forbedring for det træhungrende land, understreger Alejano.

Og hvem ved – måske spreder ideen sig, så træplantning bliver en del af pensum i andre lande også? Selvom skovarealet er stabilt eller moderat stigende i tempererede og nordlige områder, falder det i troperne og subtroperne – heldigvis langsommere end tidligere, viser tal fra FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation. Verden har altid brug for et ekstra CO2-optagende træ.

 

Kilde: The Independent og Treehugger

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×