Tags: ,

Sugerøret fra skoven

0

Nu er det første træbaserede sugerør, som er biologisk nedbrydeligt og kan bøjes 180 grader, en realitet. Virksomhederne bag har netop fået patent på opfindelsen og satser på, at sugerøret er klar til salg i slutningen af 2019.

Af -

Når du køber en brikjuice eller en lille kakaomælk, sidder der altid et lille sugerør klistret fast på siden af kartonen, så du kan drikke uden et glas – og uden at spilde ned af dig selv. Men fra udgangen af året vil sugerøret muligvis være lavet af træ i stedet for plastik.

U-Bend Straw, som sugerøret hedder, er udviklet af den svenske emballageproducent BillerudKorsnäs og britiske The Paper Straw Co, som vil producere sugerøret i England, og i USA. U-Bend Straw er lavet af papir fra bæredygtigt skovbrug, kan bøjes 180 grader og er både holdbart og biologisk nedbrydeligt. Sugerør af træ

”U-Bend Straw er det første papir-sugerør, der er 180 grader bøjeligt, og det kan bruges til eksisterende drikke-kartoner. Hvert år bliver der produceret mange milliarder bøjelige sugerør, så der burde – mildt sagt – være potentiale for vores forretning og vores bidrag til en verden med mere bæredygtig emballage”, siger Emma Hellqvist fra BillerudKorsnäs.

Virksomhederne bag sugerøret er klar til at indlede industrielle forsøg med det formål at kunne kommercialisere sugerøret med udgangen af 2019.

Kilde: BillerudKorsnäs

Fotos: BillerudKorsnäs and The Paper Straw Co

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×