Sustainia100 bringer fokus på træ som bæredygtig løsning

0

Blandt 100 innovative løsninger fra hele verden er et nyt træ-hybrid byggesystem fremhævet for at være på forkant med omstillingen til et bæredygtigt samfund. Det træbaserede byggesystem nomineret til årets Sustainia Award.

Af

Fokus på træ som bæredygtig løsning

Sustainia100 er en årlig guide til 100 innovative løsninger fra hele verden, der præsenterer konkrete projekter, initiativer og teknologier på forkant med omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Sustainia logo

Træ-hybrid byggesystem

De 100 løsninger er fordelt blandt 10 nøglesektorer og i kategorien Byggeri er der i 2013 kataloget fremhævet et nyt træ-hybrid byggesystem, kaldet LifeCycle Tower, udviklet af det Østrigske firma Cree.

Systemet tilbyder ifølge kataloget, et komfortabelt bolig- og arbejdsmiljø der sparer ressourcer og fremmer sundheden. Systemet kan anvendes til bygninger på op til 30 etager med halveret byggetid.

Byggesystemet er fremhævet for at være særligt ressourceeffektivt og for at være Open Source der sikre global udbredelse.

Det træbaserede byggesystem er samtidig nomineret til årets Sustainia Award.

Se mere om byggesystemet i artiklen Højhus af træ: 8 etager på 8 dage

 

Cree bygning nomineret til Sustainia Award 2013 foro Norman A. Müller

Bygningen her er opført med træ-hybrid byggesystemet som nomineret til Sustainia Award 2013 (Foto: Norman A. Müller)

 

Global innovationsplatform

Sustainia er en global innovationsplatform, hvor virksomheder, ngo’er, fonde m.v. mødes for at støtte og arbejde med en konkret tilgang til bæredygtighed.

Med fokus på let tilgængelige løsninger er det Sustainias mission at modne markeder og sektorer for bæredygtige produkter og serviceydelser og for at fremskynde en bæredygtig transformation af samfundet.

Sustainia Award

Alle 100 løsninger i Sustainia100 kataloget er nominerede til Sustainia Award’en. Sustainia Award gives til en løsning, teknologi eller initiativ med særligt potentiale for at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Prisuddelingen foregår hvert efterår i København.

Vi krydser fingre for at det bliver det nyskabende og træbaserede byggesystem fra Cree der tildeles årets Sustainia Award.

Dansk initiativ

Sustainia er et Dansk initiativ etableret af tænketanken Mandag Morgen i alliance med en lang række prominente organisationer.

Se alle bæredygtige løsninger i kataloget Sustainia100 – 2013

Læs mere om Sustainia på www.sustainia.me

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.