Tasmaniens grønneste træbyggeri

0

Et 5.500 kvadratmeter stort hus af massivtræ skal være det mest bæredygtige og CO2-positive kontorbyggeri på den australske ø, fortæller arkitekterne bag til Træ.dk.

Af -

Arkitektfirmaet Terroir, som har kontor i både Australien og Danmark, har ambitioner om at bygge det, der skal blive til Tasmaniens grønneste byggeri.

Derfor skal det naturligvis bygges af træ – blandt andet skal der indgå limtræ, CLT og savet eucalyptus i byggeriet, der i alt kommer til at bestå af 2.678 m3 træ, fortæller direktør Gerard Reinmuth til Træ.dk.

Det nye kontordomicil vil bygge på resterne af en allerede eksisterende bygning, som har bibeholdt ydervægge, betongulv og træspær.

40 procent reduktion i CO2-fodaftrykket

Virksomheden, som har træbyggeri højt på dagsordenen og også har flere projekter i gang i Europa, er meget optaget af bæredygtighed. Det viser sig tydeligt, når Reinmuth fortæller om det nye projekt i Tasmanien, som skal huse hovedkvarteret for sundhedsforsikringsselskabet St. Lukes Health.

Sammen med Timber Design Studio arbejder arkitekterne på at skabe en bygning, der ved at bestå af bæredygtigt produceret træ vil reducere sit CO2-fodaftryk med op til 40 procent sammenlignet med traditionelt byggeri.

”Målet for både designteamet og kunden er at maksimere mængden af oplagret CO2 i konstruktionen ved at bruge PEFC- og FSC-certificeret træ. Derudover har bygningen en LCP (Life Cycle Plan), som betyder, at når den ikke længere skal være i brug og derfor skal rives ned, så kan trækonstruktionen bruges igen til andre produkter og projekter i lokalområdet”, forklarer Reinmuth og tilføjer:

”En af de store fordele ved træ er, at konstruktionerne kan bruges i adskillige hundrede år med den rette pleje og forholdsregler.”

“Verdens sundeste ø”

Hvor det er muligt, vil træelementerne til byggeriet være præfabrikerede for at forbedre effektiviteten og eliminere materialespild.

Indenfor vil de indrettede arbejdspladser byde på naturlige elementer, herunder masser af planter og lys. Bygningens glasfacader vil maksimere det naturlige dagslys i kontorrummene.

“Bygningen skal repræsentere et moderne arbejdsmiljø, der fremmer udviklernes vision om, at Tasmanien skal være den sundeste ø i verden,” lyder det fra Terroir.

Ifølge arkitektfirmaet vil det nye træbyggeri fjerne 7.665 tons kulstof fra atmosfæren og påpeger, at det svarer til emissioner fra 2.141 biler, der kører 20.000 km om året.

Kilde og illustrationer: Terroir

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×