Timbersport: Dobbelt sølv til Danmark

0

Det blev både til et par medaljer og danske rekorder, da de nordiske mesterskaber i træ-ekstremsporten Timbersports® blev afholdt i Norge.

Af -

Tags:

I weekenden den 11.-13. august 2023 var de nordiske deltagere udi træfældning og øksehug samlet til mesterskabskonkurrence i Elverum i Norge.

For Danmarks vedkommende resulterede strabadserne i en sølvmedalje til Esben Pedersen samt to personlige rekorder i disciplinerne Single Buck og Underhand Chop.

”Jeg er rigtig glad for min sølvmedalje. Det er særligt sjovt at nå præmiepodiet, især fordi dette var min sidste konkurrence i Rookie-klassen. Det føles supergodt at afslutte på så højt et niveau. Jeg er ekstra tilfreds med min Stock Saw og Single Buck. Nu vil jeg tage tilbage til Danmark og træne til Pro-sæsonen”, siger Esben Pedersen.

Hos kvinderne erobrede Felixia Banck også en sølvmedalje, mens svenske Tove Njåstad strøg med guldet.

”Jeg er rigtig tilfreds med min sølvmedalje. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men jeg stod over for hård konkurrence i dagens konkurrence. Det var ikke mange sekunder, der skilte mig og Tove ad i Underhand Chop, så nu skal jeg hjem og fortsætte med at træne”, siger Felixia Banck.

Alle resultater fra weekendens konkurrencer kan findes her

 

Hvad er Timbersports?

I Timbersports konkurrerer atleter i op til seks traditionelle skovhuggersportsdiscipliner. Tre discipliner udføres med økse, tre med sav.

Konkurrencer udi skovhuggeriets kunst går efter sigende over 150 år tilbage og bliver ofte omtalt som “den originale ekstremsport”.

Timbersports har bredt sig ud over hele kloden, og konkurrencen udfolder sig nu på fire kontinenter med over 1.000 deltagere fra mere end 25 lande.

Kilde: Stihl Timbersports

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×