Tower of Wood – Danmarks højeste træbyggeri

0

Aarhus kan efter al sandsynlighed snart byde velkommen til trætårnet Tower of Wood, der skal åbne danskernes øjne for perspektiverne i at bygge højt i træ. Det er stadig muligt for virksomheder at være med i projektet, hvor også træ.dk er partner.

Af -

I tæt samarbejde med Aarhus Kommune og Østjyllands Brandvæsen har et team bestående af Rambøll A/S, Carlo Volf, NCC og Teknologisk Institut udarbejdet projektforslaget Tower of Wood.

Tower of Wood skal sætte fokus på anvendelsen af innovative bygningsmaterialer og -konstruktioner for at realisere en mere bæredygtig fortætning af byerne i Danmark.

Træ.dk har sagt ja til at indgå som partner i en kommunikerende rolle.

”Vi ser det som vores opgave at formidle gode, veldokumenterede historier om træ og træbyggeri. Tower of Wood er en strålende mulighed for at få erfaringer og viden om højt træbyggeri i en dansk kontekst, og den viden skal naturligvis nå så bredt ud, at alle interesserede får mulighed for at følge med og blive klogere”, siger træ.dk’s sekretariatschef Jakob Rygg Klaumann.

Fra snak til ”hands on”

Tower of Wood opføres efter planen som et 1:1 demonstrationsbyggeri på havnen i Aarhus. Med sine 10 etager og en samlet højde på i alt 32 meter vil det blive Danmarks højeste træbyggeri.

Det er hensigten, at Tower of Wood skal skubbe på udviklingen inden for træbyggeri ved i praksis at vise, at træ kan anvendes som det bærende element – både konstruktionsmæssigt og visuelt – i fremtidens etagebyggeri.

Samtidig er Tower of Wood et læringsprojekt for branchen. En central del af formålet med trætårnet er nemlig at gå fra snak til ”hands on” i anvendelsen af træ i fleretagers byggerier.

Tårnet opføres som en midlertidig bygning, der bliver åbnet for offentligheden – herunder studerende og professionelle i byggebranchen, som vil kunne besøge bygningen og lære mere om at bygge i træ.

Samtidig vil borgere i Aarhus og resten af Danmark kunne se, at det sagtens kan lade sig gøre at bygge fleretagers huse ved brug af træ.

Vær med!

Du kan også være med til at sætte højt træbyggeri på dagsordenen. Tower of Wood har plads til flere investorer, sponsorer og projektdeltagere.

Projektet er en enestående mulighed for at brande din virksomhed og er i tråd med den miljømæssige agenda, hvor cirkulær ressourceanvendelse, byggematerialer med lavt CO2-aftryk og design for disassembly alle er centrale nøgleord.

Støt Tower of Wood

Kontakt Peder Fynholm, projektleder hos Nordic Network for Tall Wood Buildings, på pfy@teknologisk.dk eller 7220 2333, hvis du vil vide mere om Tower of Wood.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×