Tags: ,

Traditionel teknik og moderne metoder

0

En blanding af godt gammeldags træarbejde og nymodens augmented reality har resulteret i en uforglemmelig, snoet pavillon, som lige nu er på udstilling i Tallinn.

Af -

En fire meter høje pavillon af træ, snoet og bøjet på fascinerende vis. Det er bidraget til Tallinn Architecture Biennial 2019 i kategorien Installation fra et londonbaseret designteam bestående af arkitekter og et augmented reality-firma.

Steampunk, som værket hedder, er en kombination af traditionelt håndværk og metoder som dampbøjning og den allernyeste teknologi. Målet for designteamet bag den særprægede pavillon var at finde en metode, hvor teknologi ikke forhindrede designerne i at være tæt på selve byggehåndværket.

“Computerstøttet produktion og robotteknik har givet arkitekter en hidtil uset kontrol med materialiseringen af ​​deres design. Men de nuancer og den subtilitet, der ofte findes i traditionelt håndværk, mangler i robotproducerede genstande,” siger designteamet til internetmagasinet Dezeen.

Fulgte digital model

Steampunk er lavet af stål og træ ved hjælp af digitale modeller i augmented reality. Modellerne blev brugt som guides for byggeholdet, der brugte traditionelt værktøj i arbejdet.

I stedet for stykker af træ, der var skåret ud på forhånd, er Steampunk bygget af planker af hårdttræ, der blev bøjet ved hjælp af damp. Dampbøjning er en traditionel teknik og blev engang brugt til fremstilling af instrumenter, møbler og våben.

Augmented reality-firmaet Fologram lavede “holografiske applikationer”, der gjorde det muligt for teamet at følge en digital model, når alle de bøjede træstykker skulle sættes på den rigtige plads.

Tallinn Architecture Biennial 2019 fortsætter frem til den 17. november, men Steampunk-pavillonen bliver, hvor den er, indtil næste biennale løber af stablen i 2021.

Fotos: Peter Bennetts, med tilladelse fra SoomeenHahm Design

Kilder: Dezeen og Fologram

Designteamet bag Steampunk

Fologram: Virksomhed som hjælper arkitekter og andre med byggeprojekter ved hjælp af Microsofts HoloLens og augmented reality

SoomeenHahm Design: Londonbaseret designstudio

Igor Pantic: Underviser ved Bartlett School of Architecture og har egen praksis.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×