Træ 75: Træspær – Valg, opstilling og afstivning

0

Træinformation har udgivet bogen "Træ 75: Træspær – Valg, opstilling og afstivning". Bogen skal bidrage til, at tagkonstruktioner specificeres og udføres korrekt.

Af -

Træspær anvendes i stort omfang i tagkonstruktioner. Der er typisk tale om meget slanke konstruktionselementer, som har stor styrke i forhold til materialeforbrug, forudsat at de afstives korrekt.
Træinformation har netop udgivet håndbogen TRÆ 75 Træspær – Valg, opstilling og afstivning, som beskriver i detaljer, hvordan afstivningen af tagkonstruktioner kan udføres enten med gitterbjælker og skråafstivning af trækbånd eller med pladebeklædning lagt direkte på spærene eller på taglægterne.

Håndbogen giver grundlaget for valg og bestilling af spær. Mulighederne for udvekslinger og sammenskæringer i en tagkonstruktion beskrives også i bogen.

Desuden behandler bogen anvendelse af træbjælker til bjælkespær og bjælkelag. For tagkonstruktioner på store bygninger (bygningslængde over 24 meter eller spærhovedlængde over 10 meter) bør i stedet benyttes TRÆhåndbogen, TRÆ 73 Tagkonstruktioner med store spær.

TRÆ 75 Træspær afløser:

  • TRÆ 58 Træspær 2 – Valg, opstilling og afstivning
  • Dele af TRÆ 59 Træspær 1 – Spær med hulplader, idet kun siderne 12-57 fortsat er gældende sammen med tillægget til TRÆ 59
  • Kapitlet ”Afstivning af tage”, side 104-111, i TRÆ 60 Træplader

Bogen kan købes hos Træinformation

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×