Træ byder turister velkommen

0

Verden begynder at åbne sig efter Covid-19, og ferier i udlandet er igen en mulighed. Går turen til Portugal, kan du lægge vejen forbi Chaves og nyde synet af den smukke træbygning, der danner rammerne for byens turistinformation.

Af

Turistinformationen i Tabolado-haven i Chaves, Portugal, stod færdig i september 2020. Bygget i træ og med en organisk cirkulær form står bygningen flot i dens bynære, men alligevel naturlige omgivelser.

Valget af træ som det primære byggemateriale afspejler værdierne i et område, hvor naturen er hovedattraktion, fortæller arkitektfirmaet bag værket, portugisiske AND-RÉ Arquitectura. Chaves ligger ved Tâmega-floden samt ved naturlige varme kilder, hvilket ses afspejlet i en lille sø, der er lavet i forlængelse af bygningen. Et bugtende vinduesparti ligger ud til søen, så gæster kan nyde synet af omgivelserne, der spejler sig i vandet.

Indenfor er der træloft og god plads til mange mennesker og organiseret vejledning.

Træbygningen består af og træbjælker og -søjler bygget over en bund af beton, og facaden er ren træ. Valget af træ bidrager til bygningens niveau af bæredygtighed, og yderligere tiltag som god isolering, solpaneler og genbrug af vand gør den til et godt eksempel på ansvarligt byggeri.

Flere og flere inspirerende træbyggerier kommer til. Læs f.eks. om en Netto bygget i træ eller hvorfor træhuse er nødvendige for klima og miljø.

Kilder: ArchDaily og AND-RÈ Arquitectura

Fotos: Ivo Tavares Studio

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×