Træ er populært som aldrig før

0

Særligt yngre mennesker er blevet mere positive overfor træ som materiale. Den økonomiske krise kan være en del af forklaring på, hvorfor unge mennesker søger nye værdier i det naturlige og enkle.

Af -

Træ er populært som aldrig før

Træ ligger særdeles høj i anseelse hos den danske befolkning og frembringer følelser hos os mennesker, som intet andet materiale.

Det er den overordnede konklusion på den undersøgelse om oplevelsen og vurderingen af træ som materialesom Træ.dk tidligere på året inviterede sine læsere til at deltage i.

Bag analysen stod Træ- og Møbelindustrien – i samarbejde med 3F – og udført af IFO – Institut for Opinionsanalyse.

Vi bringer her undersøgelsens hovedkonklusion og vi vil senere bringe mere dybdegående resultater fra analysen.

Økonomisk krise skaber behov for naturlige værdier

Træ har som sagt særdeles høj i anseelse hos den danske befolkning.

Derfor kan det undre, at den positive indstilling i befolkningen overfor træ og produkter i træ ikke har slået mere igennem i forhold til afsætningen i Træ- og Møbelindustrien, som længe har kæmpet med nedgang i produktionen og tabte markedsandele.

Den gennemførte undersøgelse konkluderer, at træ er så populært, som det næsten kan blive, ikke mindst som stemningsgiver i danske hjem.

Forklaringen synes enkel – når den økonomiske krise raser, søger mennesker tryghed bl.a. gennem materialer de forbinder med naturlige værdier som ægthed og autenticitet.

 

Træ er populært som aldrig før

Den danske befolkning er enige om, at træ skaber stemning, og giver et naturligt præg i hjemmet.

 

Samtidig ser man en bølge af TV-programmer der søger ”tilbage til basis” og de enkle løsninger.

Men træ er også det gennemgående materiale i indretningen af nye caféer og restauranter i byerne og en helt central og naturlig del af den nordiske design- og indretningstænkning.

Træ mere moderne end for 10 år siden

En fjerdedel af befolkningen mener, at træ- og træprodukter er mere moderne i dag end for 10 år siden, mens stort set ingen svarer, at træ er blevet mere umoderne.

Folk vælger hovedsageligt træ, fordi det er nemt at arbejde med og ideelt til renoveringsprojekter, men folk vælger også træ på grund af de forskellige udtryk, som de mange træsorter kan give.

Samtidig fremhæves træ som et naturligt og levende materiale, der er dejligt at røre ved og smukt at se på.

De miljømæssige og klimavenlige egenskaber for træ vurderes lavere end de praktiske og følelsesmæssige egenskaber ved træ, hvilket måske kan undre i lyset af det massive fokus på miljø- og klimaforandringer i disse år.

Fremtiden tegner lys

Når det gælder fremtiden vurderes udsigterne for træ og træprodukter også lyse ud fra en forventning om, at forbruget går i en mere bæredygtig retning og efterspørgslen efter naturlige produkter kun vil stige i fremtiden.

Her er træ det oplagte valg, og træ vil kunne erstatte kunstige materialer til bl.a. emballage, møbler og i byggeriet. 36 % af befolkningen mener, at brugen af træ og træprodukter vil være endnu mere populært om 10 år.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×