“Træ kan altid overraske”

2

Seks skarpe om træ til...

Af -

…snedkerlærer Peter Johnny Hansen fra Roskilde Tekniske Skole – Årets Faglærer 2019

“Det er vigtigt for mig, at jeg er elevernes rollemodel. Jeg ser altid positivt på udfordringer, ser efter muligheder og sætter mange ideer i gang. Siden min første berøring med motiverende pædagogik har jeg elsket at finde metoder, der kan motivere alle mine elever fra første skoledag. Jeg er kendt for at undervise i øjenhøjde – og gerne med en smule humor!”

Peter Johnny Hansen vandt for nylig Byggeriets Faglærerpris. Bag prisen står Uddannelsesforbundet og Boligfonden Kuben, som med prisen vil sætte fokus på høj faglighed, stolthed og godt håndværk i byggebranchen.

1. Hvad forbinder du med træ?

Det er materialet over alle materialer, og det giver en bolig varme og sjæl. Træ kan sammensættes og formes på den mest fantastiske måde, så folk imponeres, når arbejdet er udført til perfektion.

2. Hvad er dit bedste minde med træ?

Faktisk har jeg mange minder med træ, men især to har sat et præg:

Jeg stod i lære som maskinsnedker hos en møbelfabrik i Næstved, hvor vi producerede de mest fantastiske møbler og inventar til hele verden. Jeg husker, at vi fremstillede nogle skriveborde, der blev vist på tv og i ugebladet Familie Journalen –  der stod, at bordene nærmest var helt Hollywood’ske. Alle var imponerede, fordi vi havde sammensat og frembragt noget, som ingen i Danmark før havde set.

Senere blev jeg ansat som bygningssnedker i en tømrervirksomhed, og her opdagede jeg, hvor fantastisk nyhøvlet fyrretræ dufter! Jeg kan stadig blive helt nostalgisk, når jeg møder duften af lige netop fyrretræ.

3. Hvorfor kan du godt lide træ?

Træ er bare et helt fantastisk materiale, der kan fortælle historier – både igennem den måde træet har groet på, eller den måde træet bliver forarbejdet og sammensat.

Til stadighed imponeres jeg af de unge menneske, jeg underviser, og deres uspolerede tankegange. Pludselig leverer de en sammensætning eller et produkt, der i princippet var forkert i gamle dage, men som pludselig giver mening, med et fantastisk resultat.

Det, jeg prøver at sige, er, at træ altid kan overraske.

4. Hvorfor er det vigtigt at bruge træ?

Træ giver liv, varme og sjæl til alle huse. Og benyttes de rigtige træsorter, så har træ aldrig skadet menneskene, som mange andre kemiske produkter igennem tiden har gjort.

5. Hvad er din bedste oplevelse med træ?

Min bedste oplevelse var, da jeg havde lagt et vanvittigt dyrt birkegulv, som jeg længe havde ønsket mig. Gulvet havde – helt som på billederne i reklamen – nogle helt fantastiske farvenuancer, og hver dag, når jeg kom hjem, mødte det gulv mig med sin varme farve, der konstant ændrede sig, som dagen eller aftenen skiftede lys.

6. Hvad er den største udfordring ved at øge brugen af træ?

Jeg ved ikke om jeg er den rette at spørge, der er jo så mange kloge mennesker. Men hvis de lande, der kun tænker på en kortsigtet profit, får hjælp eller bliver boykottet, hvis ikke de plejer deres skovhugst, så ser jeg ikke noget problem.

Uden at nævne navne, så lad os krydse fingre for, at befolkninger i fremtiden stemmer på præsidenter der kan tænke..

 

Træ.dk stiller i en artikelserie seks skarpe spørgsmål til mennesker, der har en passion for træ. Kunne du tænke dig at medvirke, eller har du et godt bud på en interessant træmand m/k, så skriv til redaktionen på info@trae.dk.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

2 kommentarer

  1. Lars Møller siger:

    At træ altid kan overraske er jeg helt enig i.
    I denne sammenhæng var det vores trægulv i huset som er i hele underetagen, som med åerne var begyndt at give efter. Vi fik derfor en gulvbehandling af et professionelt firma for at udrede og forbedre problemet.
    Se evt. mere på https://www.mt-gulvservice.dk/ hvis du har været ude for noget tilsvarende.

  2. jakob Nielsen siger:

    det kender vi også alt for godt vores trægulv var også begyndt at blive nedslidt og lidt kedeligt at se på vi fik en gulvmand i København til at give vores gulve en gulvafslibning, nu har gulvet fået helt nyt liv. se mere hos: https://www.kbhgulvafslibning.dk de har helt sikkert en løsning.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×