Træ på rulletrappen

0

Det legendariske stormagasin KaDeWe i Berlin er i gang med en større renovering. Et af arkitektfirmaet OMA’s nye tiltag er en rulletrappe beklædt med træ.

Af

Rulletrappen svinger sig op gennem stormagasinet.

Som det næststørste stormagasin i Europa efter Harrod’s i London, er Kaufhaus des Westens – eller bare KaDeWe – med sine 60.000 kvadratmeter en ordentlig mundfuld at skulle renovere.

Stormagasinet KaDeWe har eksisteret siden 1907.

Arkitektfirmaet OMA har grebet opgaven an ved at opdele varehuset i fire kvadranter med fire forskellige indgange og arkitektoniske temaer – klassisk, eksperimenterende, ungdommelig og generisk.

Alle kvadranter skal arrangeres rundt om et centralt atrium. Den første kvadrant, som nu er færdig, har som centrum en træbeklædt rulletrappe, der forbinder de respektive afdelinger.

Renoveringen af KaDeWe har været i gang siden 2015, mens slutdatoen endnu ikke er offentliggjort – ej heller vides det, om der er flere træbeklædte rulletrapper på vej til den tyske hovedstad.

Kilde: dezeen og OMA

Fotos: Photograph by Marco Cappelletti, Courtesy of OMA

Tags:

Læs mere:

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.