Træ på tapetet til Folkemødet

0

Træ dukkede op i flere debatter til Folkemødet på Bornholm, hvor temaet i år var FN’s Verdensmål.

Af

Så er det slut for denne gang. Politikere, meningsdannere, journalister og organisationsfolk har taget færgen hjem og efterladt den bornholmske klippeø i fred for en stund. I fire dage er det blevet diskuteret og debatteret, hvordan vi bedst lever op til FN’s 17 verdensmål, der skal afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

Træ kan spille en vigtig rolle i opfyldelsen af flere af de 17 Verdensmål og 169 delmål. Ikke mindst i byggeriet, som står for svimlende 40 % af udledningen af drivhusgasser, kan træ gøre en kæmpe forskel for klimaet.

Derfor kan det heller ikke undre, at træ var at finde på programmet ved flere af folkemødets arrangementer.

Træ som en del af løsningen

Det var blandt andet tilfældet i pavillonen EfterLaden, som Boligselskabet Sjælland, Adserballe & Knudsen, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Holmsgaard Rådgivende Ingeniører havde rejst af genbrugs-CLT-elementer fra træboligprojektet Skademosen ved Roskilde.

Pavillonen var opført som et samlesæt af træelementer, der kunne pilles ned og genbruges efter Folkemødet, og lagde trævægge til debatter med blandt andre ”Bonderøven” Frank Erichsen, Jesper Theilgaard og Peder Fynholm fra Teknologisk Institut og Netværk for højhuse i træ.

Konstruktørforeningen havde inviteret til debat om fremtidens byggeri, og hvordan byggeriet går fra at være en CO2-belastning til at være klimaneutralt og måske endda understøtte lagring af CO2. Her diskuterede blandt andre Mikael Koch fra Træinformation, Allan Polack og Thomas Uhd fra Aalborg Portland, hvilke byggematerialer vi skal bruge for at gøre byggeriet CO2-neutralt – beton, træ, stål, glas?

At træ kan hjælpe byggeriet på vej i bestræbelserne på at opfylde klimamålene er en af de pointer, som politikerne, meningsdannerne, journalisterne og organisationsfolkene forhåbentlig har husket at tage med sig på færgen hjem.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×