Træ skal gøre modebranchen grønnere

0

Et enormt vandforbrug, pesticider og oliebaserede, syntetiske fibre er alle med til at give modebranchen et dårligt ry. Men nytænkning med træfibre og andre grønne tiltag skal gøre branchen mere bæredygtig og miljøvenlig.

Af -

Modebranchen har ikke lige frem et ry for at være bæredygtig, men det skal der gøres noget ved. I disse dage afholdes Copenhagen Fashion Summit, der er et topmøde, hvor der for alvor bliver talt om bæredygtig mode.

Repræsentanter fra nogle af verdens førende modebrands er at finde på deltagerlisten, og i det nyetablerede Innovation Forum er der gang i nytænkningen af bæredygtige løsninger fra start til slut i forsyningskæden.

Speed dating og innovative tiltag

Man kan blandt andet se en udstilling med fremtidens tekstiler lavet af organiske og bionedbrydelige materialer. Man kan også komme på speed dating med forskellige virksomheder, og blandt andet høre om certificering og hvor vigtigt det er, at træfibrene, der anvendes i tøjindustrien, kommer fra bæredygtigt, certificeret skovbrug.

Træ har i lang tid været brugt i tøjindustrien i tekstilerne, viskose, Tencel og lyocell. En gruppe innovative virksomheder har dog også fundet nye måder at bruge træet på.

Der er blandt andet en virksomhed, der fremstiller bomuldslignende fibre lavet af stof- og papiraffald og træ. Andre har fokuseret på at fremstille emballage af træfibre fra bæredygtige skovbrug og sågar også glitter lavet af cellulose fra eukalyptustræer.

Copenhagen Fashion Summit afholdes hvert år i maj. I år afholdes det d. 15. og 16. maj.

Copenhagen Fashion Summit

Copenhagen Fashion Summit er Danish Fashion Institutes årlige flagskibsprojekt, hvor den globale modebranche mødes for at diskutere modebranchens fremtid i et bæredygtighedsperspektiv.

Topmødet, der gæstes af omkring 1.000 nøgleinteressenter fra den globale modeindustri, politik, academia og interesseorganisationer, afholdes årligt i København og anses som verdens ledende konference inden for bæredygtig mode.

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary er protektor.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træpanelet

Tekstiler af træ bliver kæmpestort engang.

Svenske giganter vil lave stof af træ

Der er skub på udviklingen hos vores nabo.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×