Træ-vindmøller i stor skala

0

Vindmøller af træ har potentiale for et mindre klimaaftryk end traditionelle møller – og nu tager svenskerne et stort skridt henimod nye vindmølleeventyr.

Af -

Trævindmølle-virksomheden Modvion har indgået en aftale med en af Nordeuropas ledende energiproducenter, det svenske statsejede Vattenfall. Sammen skal de to undersøge mulighederne for bruge Modvions møller af træ i fremtidige vindmølleparker.

”Vattenfalls vindmøller har allerede i dag en meget lav klimapåvirkning i løbet af deres livscyklus, men vi vil gerne drive udviklingen mod en endnu lavere effekt. Vi ser, at træ kan blive en del af løsningen henimod et mindsket CO2-aftryk. Vi er fast besluttede på at gøre det muligt at leve et fossilfrit liv inden for en generation, og dette kan være et vigtigt skridt på vejen derhen”, siger Daniel Gustafsson fra Vattenfall.

Klimaneutral vindenergi

Cirka en fjerdedel af en vindmølles klimapåvirkning stammer fra selve tårnet, som almindeligvis er lavet af stål eller beton. Ved at bygge tårnene i træ kan CO2-udslippet reduceres markant, ligesom den CO2, som træet har optaget, mens det voksede op, bliver lagret i trævindmøllen.

Der anvendes kun certificeret træ, hvilket blandt andet betyder, at der plantes nye træer som erstatning for dem, der bruges til vindmøllerne.

”Ved at bygge tårnene i træ kan vindenergien blive helt klimaneutral”, understreger Otto Lundmann, som er administrerende direktør i Modvion.

Kilde: Modvion

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×