Træ viser vej i verdens klimaforhandlinger

0

Når store beslutninger om fremtiden skal tages ved dette års COP26, kan det blive med et træmonument som symbol på en lysere fremtid.

Af -

I træ er der håb. Det er budskabet i træmonumentet ”Timber Beacon”, som muligvis bliver opstillet ved FN’s COP26 i Glasgow, Skotland i november 2021. COP-konferencerne er klimaforhandlinger, som landene under FN’s klimakonvention (UNFCCC) hvert år afholder.

Alex de Rijke fra dRMM Architects har udtænkt værket ”Timber Beacon”, som skal være ”et symbol på den fælles idé om et unikt globalt træindustrisamarbejde.” Bag projektet står den europæiske sammenslutning af træindustrier CEI-Bois og Storbritanniens Træforening.

“De globale træ- og skovsektorer ser COP26 som en oplagt mulighed for beslutningstagere til at sætte det, vi allerede ved om naturbaserede løsninger, i gang. Globale skove og træprodukter er afgørende for at afværge katastrofale klimaforandringer, og at øge brugen af træprodukter er en nem måde at nedsætte CO2-udledning inden for byggeri, renovering og i det bredere byggemiljø. Træ lagrer både CO2 og erstatter CO2-tunge alternativer,” siger Paul Brannen, direktør for public affairs i CEI-Bois i en pressemeddelelse.

Monumentet skal bestå af massivtræ og vil blive fragtet til konferencen i en genbrugt container, der bliver en del af udstillingen.

”Tilstedeværelsen af containeren skal minde tilskueren om træets evne til at erstatte stål mange steder, men også om spørgsmålene om global infrastruktur, standardisering og distribution, der er kritiske i den globale markedsføring af byggematerialer,” forklarer Alex De Rijke.

 

Træ overgår andre byggematerialer

Ved fin præcision samles de CNC-fabrikerede elementer hurtigt på stedet, forklarer De Rijke:

”Træskulpturen er designet til at undgå spild – let at demontere og opbevare, genopføre, ombygge eller i sidste ende genbruge i fremtiden.”

Efter COP26-konferencen bliver monumentet pakket ned i containeren og sendt videre til næste begivenhed. På den måde bliver det igen og igen ”et objekt der viser vej og fortæller en historie, der fremviser træets evne til at overgå andre byggematerialer med hensyn til CO2, styrke og skønhed,” som De Rijke beskriver det.

COP26 åbner den 1. november og løber til den 12. november. Projektet med ”Timber Beacon” er shortlistet af den britiske regering til at blive placeret på COP26, men intet er endnu endeligt afgjort.

 

Se i videoen nedenfor, hvordan “Timber Beacon” fungerer:

 

Kilde: Treehugger og CEI-Bois

Foto: Timber Trade Federation

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×