Træarkitektur skal rense sjælen

0

Et spektakulært ”amfiteater” bygget af træ bliver på grund af corona-aflysning i stedet opført digitalt.

Af -

Arkitekten Arthur Mamou-Mani skulle i år have præsenteret et stort brugskunstværk af træ på den ikoniske Burning Man-festival i Nevadas ørken. Burning Man springer ud af hippiebevægelsen og er kendt for at tilstræbe flere dages utopisk peace, love, and harmony, hvor deltagerne for en stund lægger dagligdagen bag sig.

Værket, som er inspireret af antikkens amfiteatre, skulle have dannet et socialt samlingssted for festivalgængerne.

Den amfiteaterlignende struktur er af Mamou-Mani døbt Catharsis, hvilket er den engelske skrivemåde for det oldgræsk ord for renselse.

Men da festivalen i år ikke bliver til noget på grund af COVID-19, er det nu planen at opføre værket digitalt med hjælp fra spildesignere.

Digitalt træværk

Strukturen skulle have været lavet af træ, hvis altså ikke COVID-19 forinden havde lukket ned for årets udgave af festivalen.

“Vi valgte træ for de miljømæssige fordele, og fordi det er så ”frivillig-venligt” og kan justeres på alle slags måder på stedet,” fortæller Mamou-Mani til internetmagasinet Dezeen.

Mamou-Mani henviser til, at træ er et taknemmeligt materiale at arbejde med fremfor eksempelvis metal og ville have gjort det nemt for de mange frivillige, der bygger festivalen op, at deltage i at samle og adskille Carthasis.

“Den største udfordring for Catharsis var at opbygge en sikker struktur, der kunne samles og adskilles flere gange. Jeg elsker ideen om at lade bygninger have flere liv – samlet når det er nødvendigt, og opbevaret når det ikke er, i den cirkulære økonomis ånd”, siger Mamou-Mani.

Med aflysningen af både festival og en fysisk udgave af Catharsis er det arkitektens håb at samle nok kompetente kræfter til at komme i mål med en digital udgave af værket.

Sidste år skrev vi om krydsfinér-pavillonen Playascape, som de 70.000 Burning Man-deltagere kunne muntre sig med og på.

Kilde: Dezeen

Foto: Momou-Mani

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×