Træbeklædning lever op til brandkrav

0

Af -

Profilbrædder har bestået brandprøven og kan nu lovligt anvendes til beklædning af lofter og vægge.

Profilbrædderne bestod prøven

En brandprøvning foretaget på Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) har manet tvivlen i jorden om, hvorvidt et loft beklædt med 15 mm profilbrædder i et nyt parcelhus lever op til kravene til en klasse 2 beklædning.

Profilbrædderne, der var leveret af Bygma Gruppen A/S, bestod prøven og gav de krævede 10 minutters modstand mod brand.

Profilering nedsætter modstandsevnen

Det er et kompliceret område. Når man profilerer et bræt, for eksempelvis at lave fer- og notsamlinger, nedsættes dets modstandsevne i forbindelse med brand. Derfor er der udarbejdet en vejledning for, i hvor stort omfang træet må profileres, og som samtidigt sikrer, at en beklædning af profilbrædderne opfylder gældende brandkrav.

Der opstod tvivl om de pågældende profilbrædder, fordi de var profileret i et større omfang på både for- og bagside, og dermed afveg fra vejledningen.

Men da der er tale om en vejledning, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at en beklædning af profilbrædder er ulovlig. Det skal der en brandprøvning til for at vise, og i dette tilfælde var resultatet altså, at beklædningen lever op til brandkravene, og at profilbrædderne derfor lovligt kan anvendes på vægge og lofter. På trods af den ekstra profilering opfylder de kravene til en klasse 2 beklædning.

Opsættes de korrekt, kan de bruges til væg- og loftbeklædning i bl.a. enfamilehuse.

Træbranchen øver selvjustits

“Og vi er gået videre endnu. De par måneder, der er gået med at planlægge og gennemføre prøvningen og udarbejde rapporten har vi blandt andet brugt til at checke de profilbrædder, som er på markedet, og til at sikre os, at de lever op til den gældende vejledning for profilering af brædder til vægge og lofter”, siger Bjarne Lund Johansen og slutter: “Leverandørerne på det danske marked tager sagen alvorligt. Det er vigtigt for både forbrugerne og byggeriet at vide, at de kan have tillid til, at produkterne lever op til de gældende regler”.

Kilde: Pressemeddelelse fra Træbranchens Oplysningsråd.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×