“Træer er både sympatiske og fascinerende”

0

Seks skarpe om træ til...

Af -

Rasmus Lybæk, iværksætter, kommunikationsrådgiver og en af hovedkræfterne bag trætop-hotellet Løvtag 

 

”Mest tid bruger jeg som grundlægger og direktør for Useeum, en fælles formidlingsapp til museer. Senest har jeg sammen med tre andre startet Løvtag, hvor vi lige er gået i gang med at bygge den første af forhåbentlig mange eksklusive, arkitekttegnede trætophytter i min fars skov ved Mariager Fjord. Hvis alt går vel, kan vi tage imod de første gæster i vores lille trætophotel allerede til sommer.”

Rasmus Lybæk

 

1. Hvad forbinder du med træ?

Jeg er vild med træ, men jeg kan endnu bedre lide levende træer. Jeg tror, jeg forbinder dem med ro. De står bare der og står – år efter år – uden at lade sig stresse af alt det, der foregår i vi menneskers til tider kaotiske verden. Derfor falder vi også selv lidt mere til ro, når vi går en tur i skoven.

2. Hvad er dit bedste minde med træ?

Det må være den lille – og ret vakkelvorne – hule jeg byggede fem meter oppe i et træ i haven som barn. Min far havde bygget en hule samme sted, da han var barn, og før jeg blev stor nok til selv at bygge en, besluttede jeg mig for at rive hans hule ned ved at kaste grene op på den. Det endte selvfølgelig med, at en af grenene faldt tilbage ned i hovedet på mig – jeg har stadig et ar. Men da jeg som lidt større dreng fik bygget min egen hule og kunne sidde deroppe og kigge ned på verden, var det det hele værd.

Trætophytte

Illustration: Løvtag

3. Hvorfor kan du godt lide træ?

Jeg tror, de fleste kan lide både træ og træer. Som materiale er det dejligt nemt at gå til. Man kan bygge lige, hvad man har lyst til, hvis bare man har en sav, en hammer og nogle søm. Og som organisme er træer både sympatiske og fascinerende. De gør ikke nogen fortræd, men tilbyder skygge, ly og beskyttelse – og så laver de lige CO2 om til ilt, nu de er i gang. Jeg bliver også tit fascineret af deres form. De uendelige forgreninger og det faktum, at deres form meget tydeligt afspejler deres alder og deres livsvilkår.

4. Hvad kan træ, som andre materialer ikke kan?

Det kan bringe os en lille smule tættere på naturen, selv om vi sidder i et hus inde midt i en by. Og så er det ikke mindst mere klimavenligt end de fleste andre materialer.

5. Hvad er i dine øjne det mest succesfulde træ?

Trætophytte

Illustration: Løvtag

Det pt. mest succesfulde træ må vel være General Sherman, der regnes for at være verdens største træ. Det er 84 meter højt og rummer knap 1500 kubikmeter træ. Eller Hyperion, som med sine 116 meter er verdens højeste træ – men altså noget slankere end General Sherman. Eller hvis alder er succeskriteriet, så er verdens ældste træ mere end 5.000 år.

6. Har træ og træprodukter en fremtid?

Ja, jeg tror helt sikkert, at både træ og træer har en fremtid. De står her formentlig stadig, når vi mennesker ikke er her længere.

 

Læs mere om trætop-hotellet i træ.dk’s artikel En overnatning højt i træets grønne top

 

Træ.dk stiller i en artikelserie seks skarpe spørgsmål til mennesker, der har en passion for træ. Kunne du tænke dig at medvirke, eller har du et godt bud på en interessant træmand m/k, så skriv til redaktionen på info@trae.dk.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×